2016. február 10., szerda

Zöldárpa



Az árpa az egyik legősibb gabona, használták már a rómaiak, az egyiptomiak és a sumérek is.  A római gladiátorok kásalevest ettek nap, mint nap, hogy a kíméletlen harcok után erőre kapjanak.
A zöldárpa por pótolja a napi vitamin és ásványi anyag szükségletet, tökéletes táplálkozási kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.
Tartalmaz:
  • B1, B2, B5, B6, B12 vitamint
  • béta-karotint
  • niacint
  • E és C vitamint
  • számos ásványi anyagot: vas, kalcium, mangán, magnézium, cink, réz
  • bioflavonoidokat
  • polizaharidokat
  • polipeptideket
  • a legjobb szuperoxid-diszmutáz forrás
  • klorofilt.
Hatásai:
  • ásványi anyag tartalma miatt gazdag energiaforrás
  • hatásos fogyókúrában
  • klorofiltartalma megköti és kiüríti a méreganyagokat
  • jőtékony az ínybetegségekben
  • gátolja a pigmentfoltok képződését
  • kálcium tartalma erősíti a csontokat és segít megelőzni a csontritkulást
  • káliumtartalma jó hatással van a szívre és a májra
  • antioxidáns
  • gazdag rosttartalma serkenti az emésztést
  • ajánlott székrekedésben.
Felhasználás:
Keverjünk el egy kávéskanál (kb. 2gr.) zöldárpa port 60-75ml vízben vagy gyümölcslében.
...................
Nos, én nagyon nem tudom meginni vízben, mert annyit öklendezem tőle, hogy már engem is idegesít. De, turmixban vagy gyümölcs, esetleg zöldséglében, már második hete zöldárpával indul a reggelem. A reggelünk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése