2017. június 26., hétfő

Feketeerdő torta


Piskóta:
- 5 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor

Szétválasztom a tojásokat. Mixerrel kemény habbá verem a tojásfehérjét, majd alacsonyabb fokozaton a cukor, tojássárga, lisztes sütőporos kakaó kerül bele. 
A tortaforma aljába sütőpapír kerül, erre rásimítom a masszát ( nem takarom le másik sütőpapírral a tetejét), 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső, 25 percig sütöm.
Ezalatt elkészítem a tölteléket.

Töltelék:
- nagy üveg magozatlan meggybefőtt (bolti)
- 1 vaníliapuding
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál mandula esszencia
- 1 evőkanál cukor

A meggybefőtt   levét leszűröm egy lábosba. Ebbe beleöntöm az összes hozzávalót és elkezdem lassan összefőzni. Mikor kezd keményedni az állaga, hozzáöntöm a kétharmadnyi magozott meggyet.

Hűl a töltelék és a piskóta. A piskóta vizes késsel való kettőbe vagy háromba vágásához, az éppen itthon tartózkodó fiút kérem meg :) Mindig!

Fehér bevonat
-  Hulala 500 ml. 

Kb. 2 perc 5-ös fokozat mixerrel, amíg lefelé fordítva, nem esik ki a tálból a massza.  

És kezdődik az összerakás: Egy piskótalap, egy kanál meggyes töltelék, egy kanál Hulala massza. Három vagy négy emeletes lesz a torta, ez éppen a piskóta növekedésének a hangulatától függ!!!

Kívülről is bekenem az építményem, tetszés szerint az 1/3 meggybefőttel és némi mandulapehellyel díszítem!
..................................
A Fiam 18. születésnapjára sütöttem először. Azóta kb. 10X. Mondhatom, hogy ez egy bevált és kipróbált recept!



 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése