Van menta, kapor, koriander, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, borsikafű azaz csombor, oregánó, citromfű, rozmaring.
Míg nem voltunk itthon, két hét alatt hatalmasat nőttek a növények, úgyhogy ma szüreteltem. A citromfűből tea és tinktúra készül.
A borsikafű fűszerkeverék és tea.
A virágba borult petrezselymet egyelőre felakasztva szárítom.
A menta levele teafű, a szára még nem tudom mi lesz. Az oregánó a bazsalikommal fog pizza és tésztára való fűszerkeveréket alkotni, a kapor ma frissen került a tökfőzelékbe, ahogyan a friss petrezselyemzöld is az újkrumplira.
Szóval ... megvolt az első szüret. Szárítóban a növények és majd meglátjuk a hogyan továbbot.
U.i. Arra emlékszem, hogy bármikor is mentünk apósomhoz látogatóba, mindig félre kellett pakolni a gyógynövényeket, hogy egyáltalán le tudjunk ülni. És akkor, ahogy öregszik az ember rájön, ha önmaga is képes megtermelni a fűszereit, a teáját, akkor miért is vegye meg a készet a feldolgozottat, azt amiben tartósítószer van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése