Pár éve, mióta életmódot váltottunk, mindig van valami zöld a hűtőben. Már néztem pár napja a harmadik brokkolit, amit megenni, egyáltalán nem volt kedvem. És akkor megláttam egy receptet, kávéval a kezemben felugrottam és elkészítettem. FINOM!
- 1 közepes db brokkoli
- 2 db tojás
- 4 ek zabpehely
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
- 2 ek lenmag
- 2 ek napraforgómag
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 0.5 dl olívaolaj
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós ízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
- A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
- A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk.
- Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.
- Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése