2018. április 25., szerda

Brokkoli fasírt


Pár éve, mióta életmódot váltottunk, mindig van valami zöld a hűtőben. Már néztem pár napja a harmadik brokkolit, amit megenni, egyáltalán nem volt kedvem. És akkor megláttam egy receptet, kávéval a kezemben felugrottam és elkészítettem. FINOM!


  • 1 közepes db brokkoli
  • 2 db tojás
  • 4 ek zabpehely
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek napraforgómag
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 0.5 dl olívaolaj
 A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós  ízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.

  1. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
  2. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. 
  3. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.
  1. Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése