2014. május 2., péntek

MÁJUS

Valamiért, az éljen május elseje, a munka ünnepe és a dolgozó elvtársam nyújtsd kezed dalsorokat  dudorászom. Hajajj, de régen volt az, amikor hajnalban beálltunk a felvonulási sorba, hogy még egyszer elgyakoroljuk azt a torna avagy tánc mozdulatsort, virággal, zászlóval, karikával amit ezen ünnepre tanultunk.
Gyönyörű tavaszi idő van. Kellemes. A Keleti pályaudvarnál parkolunk, innen már biciklivel közlekedünk. 56-osok tere. Az ugrálóvárak, színpadok, vurstli és virsli bűze és szaga, a városligetben ünnepelőkkel olyan, mintha csak a saját kerületünkben lennénk. Hangos, szitkozódósan romás. A Széchényi fürdőt, a Vajdahunyad várat, a csónakázótavat körbetekerve érkezünk a Hősök terére. Itt a vietnámiak készülődnek valamire:



Imádom, hogy két keréken, olyan helyekre jutok el, ahova autóval soha. Az Andrássyn tekerünk tovább. Kihagyhatatlan a Thália és az Operettszínház megcsodálása. A rakpartra igyekszünk. Autóverseny miatt van lezárva. A tömeg elől a felújítottan is gyönyörű Országházat csodáljuk. Egészen közelről lehet ezt megtenni. Ennyi ember, talán még augusztus 20.-án sincsen :)
Bazilika, Vörösmarty tér, Bálna ... a Gellérttel szemközt megpihenünk:


Vízi ember vagyok, szoktam mondani, a Duna örök szerelmeim egyike. A BME épülete elől indul a regatta.


Nos, a Duna parti közönség, egészen más. Magyarok és külföldiek, környezetükre igényesek. Tekerünk, sétálunk, bringát tolunk, mert a tömeg óriási. Olyan jó érzés, megpillantani egy szobrot, egy új teret, amit autóval sosem látna az emberfia.
Olyan csudajó belvárosi túrát tettünk, hogy ...


felírható, kedvenc biciklis emlékeink közé. A Madách színház bicikliről, a Körút. Budapest, szép! 
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése