2014. november 18., kedd

Hong Kong

Vasárnap volt. Mindkét fiú kikísért a Liszt Ferencre. A négytagu családunk pár óra multán 3 kontinensen lesz. A budapesti időhöz képest egyikünk kilenc órával hátrébb, másikunk hét órával előrébb tart majd. Az itthoniak majd lelkesen számolhatnak, kivel mikor tudnak kommunikálni.
Az első út, csupán ötórás. Beszélgetünk, elfér a lábunk, az Emirates új gépén utazunk Dubaiba. Mindenesetre, egyszer! szeretnék pár napot itt is eltölteni. Most felülről a várost, a pálmafa szigetet és néhány felhőkarcolót láttam. És egy újabb Emirates gépen vagyunk, útban Hong Kong felé. Igen, igen ... ki hitte volna, hogy egy kiállítás egy új munkahely tartogat még számomra meglepetéseket. 
Reptér, hatalmas ... több emeletes. Gigantikus, én még sosem jártam ekkora reptéren! Már a buszon vagyunk, innen nézelődöm, míg a szállodához érünk. Szmog! Köd! Ami a városban töltött napjaink alatt egyetlen pillanatra sem szakadt fel!



Nem csak a szmog a furcsa elsőre, hanem az is, hogy MINDENHOL építkezés folyik. Olyan ez a város, mint egy nagy építőtelep. Mindenhol lezárt  utcák. Elindulsz az átjárón, a közlekedési lámpákkal eljutsz kb. három résznyire és ott vége, fordulhatsz vissza, mert már mindent lezártak, építkezés miatt. Az út egyik oldaláról nem tudsz átjutni a másik oldalra.
Szálloda. Cosmopolitan, Ázsiában a négy csillag nem négy csillag. Olyan szobát adnak elsőre, hogy szerintem nincs kilenc négyzetméter ?! Ez még nem is lenne baj, de ötvenezer forintért éjszakánként, ha már éjjeliszekrény vagy fogas nincsen, esetleg két nőnek egy szekrény!!! kellene. Angol gyarmat ide vagy oda, egy recepción, 4 emberből egy sem beszél angolul. Leírom mit szeretnék, mutogatok, és szobacsere következik! Nem sokkal jobb, de aludni tökéletes alkalmasság!



Csak egy példa a teljes sántierre :), azaz építési övezetre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése