2018. augusztus 29., szerda

Zabpehely keksz!

Ugye neked is van olyan, amit nem szeretsz? Direkt nem azt írtam, hogy utálsz, mert ételre nem mondjuk, hogy utálom. Hát, akármennyire próbáltam, kellett egy két év, hogy igent mondjak a zabpehelyre. DE, egészséges és be kell illeszteni az étrendünkbe. Kekszet sütöttem és finom!


  • fél bögre cukor - barna
  • fél bögre margarin, mikróban olvasztottam   kókuszolajat használok
  • 2 db tojás
  • 1 vanília cukor 
  • 1 sütőpor
  • 1 bögre rozsliszt    útifűmaghéjat használok
  • 3 bögre zabpehely
  • Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy én vörösáfonyát szórtam a masszába.

  • A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. Elkeverjük. 
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.


Nagyon megnőttek. 180 fokon, 15 percig sütöttem.


Finom, úgyhogy elővettem a dobozom és megtöltöttem ...


1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Merre jársz? Mi történt veled?
    Remélem, nincs semmi komoly baj.
    Marika

    VálaszTörlés