2012. szeptember 11., kedd

Hogyan tegyük tönkre ...

Virágos jókedvvel jövök haza szülőiről. A gyerekek Sopronba mennek osztálykirándulásra,  Fertőd és a Lövérek is belefér a programba. Az én szemeim előtt egyik régi vágyam lebeg, hogy akkor itt van az a két napos alkalom, amikor a szülők körbetekerhetik a Fertő tavat. 
Már az feltűnő, hogy hazaérve, amikor nyitom a garázst senki sem jön elém. Belépek, és a két férfifej "szomoru". A  lényeg, az egyesület feje, kirúgja a gyereket, ha elmegy osztálykirándulásra. 
Tessék? A gyerek gimnázium mellett, heti 4X edz és egyik hétvégi nap meccse is van! Nem kérdés az, hogy együtt a tanulás és a sport! DE, új év, új csapat. Új csapat, mert most saját korosztályában játszik. Ő a csapatkapitány, így rá is vonatkozik a szabály, ha nem jössz edzésre nem lehetsz benne a kezdő 11ben. 2, azaz kettő edzésről maradna ki. Mi marha szülők, azt is vállaltuk, hogy péntek este hazahozzuk, hogy ott lehessen szombaton a meccsen. Pedig gondolj vissza a saját osztály kirándulásodra, az utolsó közös este a legnagyobb buli! 
Nem támogatom a magántanulóságot. Már végigjártam az élsport és gimnázium kettősét. A lányom soha nem volt erdei táborban vagy osztálykiránduláson. A végzős évben volt először közös programja az osztályával. Neki erre volt igénye. Akkor és ott ezt támogattam.
A fiam osztályátlaga 4,72. Ez egy erős osztály, nagyon jó osztályközösséggel. Ők nyáron is szerveztek közös programokat. Ők készültek erre a három napos hétvégére. Ők jól érzik magukat együtt. Ő, Ő, és ez nagyon fontos osztálykirándulni szeretne. Könyörgöm, gyerek, aki még nincs 14 éves.
Akit tegyünk már tönkre, ...először csak szavakkal. Mert elordítom magam, hogy kirúglak ha elmész. De, azt a pedagógus iskoláját! ezt egészen másképpen is lehetett volna tálalni. Nézd, rád épült a csapat. Ezért vagy Te a csapatkapitány. Nagyon fontos meccsünk lesz hétvégén. Tudod ők az elsők, ha nyerünk mi leszünk az elsők. (szülői nem túl elfogulatlan megjegyzés: minden meccsen rúgott legalább egy gólt, avagy adott gólpasszokat) Nagyon szeretnénk, ha aludnál rá egyet és úgy döntenél, hogy ezért a fontos meccsért itthon maradsz. Lesz még máskor is osztálykirándulás. Kérlek, gondolkozz el ezen. 
Motiváció nélkül nincs teljesítmény! Ezt csak én tudom?
Akit tegyünk már tönkre, ... mert ha az osztállyal lennél, de te kényszerből maradsz itthon, testben itt lélekben ott vagy na akkor nyújts 120% os teljesítményt! 
Vigyázz, ha ellenszegülsz, a következményeket el kell tudnod viselni. Átigazolni következő alkalommal januárban lehet. Addig valahol a kispadon?!
Naponta próbálja valaki tönkretenni az optimizmusom. Ilyenkor érzem azt, hogy ...    

Megsúgom, a csapattársak felhördültek.....ők nem kérezkednek, hoznak egy igazolást meghúzódtak avagy betegek voltak. Most tényleg, hazudni kell már ennyi idősen? Miért? Van egyáltalán miért? 
-----------------
Folytatás: Apa elviszi edzésre a gyereket. Farkasszemet néznek az edzővel, mert mindkettőnek van mondanivalója. Apa kérdez, mi is volt tegnap? Edző (új ember, 3. hónapja van a csapattal) már bánja, hogy belevonta a klubigazgatót. Igen. Hibázott. Hibáztak. Menjen 2 napra, de a meccsen...Sopron itt van a szomszédban, úgyhogy visszajön. Most, ma azt mondom szombat hajnalban. 
A gyerek mai véleménye. Ő az osztálykirándulást választaná. Mindenesetre azt mondja, egész éjjel nem aludt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése