2014. június 11., szerda

Az ut

Hosszu. Bovebben, ...Budapest es Amsterdam kozott az ido elrepult. Hajnali negykor ebredtunk, nem mintha aludtunk volna. Hatkor indultunk es nyolckor le is szalltunk. Nagyon hosszu seta kovetkezett. Az U alaku repter egyik vegebol a masikba.
Aztan Amsterdam-Los Angeles. 11 ora. Kimondani is sok, hat meg a levegoben tolteni. Parszor eszembe jutott a ferjem mondasa, miszerint gep meg nem maradt a levegoben!
Los Angeles! Hm...atepitik a repteret. Enyhe kaosz helyzet, mert ki kell menni a repterrol es busszal vagy gyalog atmenni az egyes terminalrol az otosre. Es atfoglaljak a jegyunket a Delta jaratara. Ez egy igazi kis daralo, amolyan repcsike.
Egyik oldalon egy sor szek, masikon ketto. A borondom, amit szigoru meretbetartassal vasaroltunk, nem fer bele a fejunk folotti csomagtaroloba. Mert annyira szuk a hely. A normal meretu kis hatizsakot bepasszirozzuk. Egy, azaz egy szabad hely van a gepen, odaultetik, gyerek hammal a borondom. 45 perc hullamvasut es megerkezunk Las Vegasba. A hasam hol a torkomban, hol a bokamon. Azt nezem, hogy most akkor helikopterrel vagy repulovel repulunk. Vegre, leszallunk.
Hidegzuhany a nyakba, a borondre valo varakozaskor. Ugyanis a szamzaras borondunket, mindkettot, Los Angelesben feltortek. Mert nem szabad lezarni a borondot! Olyan, mintha kalapaccsal szetutottek volna. Lehet azert, mert pont ezt tettek. Egy cedula a borondben, hogy bocsi, ellenoriztek, de mivel nem hagytam nyitva, nem reklamalhatok. Koszonom Amerika, csak ennel tobb baj ne erjen.
Kisetalunk a PASSENGER PICK UP-hoz. Olyan meleg van, mintha a tropusokra erkeztunk volna. Nem, ott fuj a szello. Ez itt a sivatag. Itt fullasztoan meleg van. De, a sorban latok egy Hondat. Integet valaki kifele. A LANYOM! En akkor is imadom!
Es autozunk hazafele ... ahol most lakik olyan mint egy szalloda, kulonallo bungalokkal. Palmafak, palmafak! Szep!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése