2015. április 13., hétfő

Átoksori kísértetek



A könyvet KÖTELEZŐ olvasmánnyá tenném. Hogy hogyan talál meg az a könyv, mely Erdély, Magyarország és Amerika tájain játszódik? Hogy eddig miért nem vettem le a könyvespolcról? Nem tudom, csak azt tudom, hogy a hat fejezetet hat napra osztottam, hogy ne legyen hamar! vége.

Idézek ...
"Amikor a világ annyira megváltozik, hogy már élni se lehet benne többet, az embernek csak egy menedéke marad. Hogy megalkossa a maga külön világát, és bekerítse azt az érzéketlenség láthatatlan kerítésével."

Gondolkodom ...
„Mert nem jó a harag, méreggel tölti meg a lelket s beszennyezi a gondolkodást. Azok a szerencsétlen fiatal testvérek nem tudják, mit cselekszenek, olyanok mint az állatok, szegények. Nyomorúságos szennyel vannak tele, de hiába próbálom, nem tudok segíteni rajtok, ameddig ők nem kívánnak segíteni magukon. S az ember nem tehet egyebet, mint elfordítja a fejét másfelé s gyönyörködik abban, amit Isten teremtett, mert csak az hibátlanul szép.” 

Megélem ...
„Egy új, gyökértelen társadalmi osztály veszi rendre kezébe a világ irányítását mindenütt, egy osztály, melynek nincsenek tradíciói s ezért ellene van minden tradíciónak. Egy osztály, melynek nincsen múltja és nincs hite, melynek nincsenek erkölcsi értékei sem s ezért üldözi a múltat, kineveti a hitet s gúnyt űz minden erkölcsi értékből.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése