2015. július 16., csütörtök

Terápia Csütörtök


Vezetés közben hallgatjuk a rádiót. A riporter nő, a riportalany férfi. És a nő okvetetlenkedik, hogy nem merte volna megkérdezni, az 1980!-ban született férfi korát, ha ő véletlenül nem árulja el. Egymásra nézünk. Ugyan már, hogy ez mekkora hülyeség! Miért nem vagyunk büszkék a korunkra? És már a férfiak is "titkolják" az életkorukat,  harmincöt évesen,atya-gatya!
Az ötvenet, a hatvanat, a hetvenet, a nyolcvanat, ... meg kell érni! És igen! fiatalságmániás a világ, de ma már ritkán lehet első ránézésre megállapítani valakiről, hogy hány éves. Ma, már teszünk is valamit, a kinézetünkért. Van amikor már túl sokat is !!!
A nagymamám koruak, 1919 és +, nem emlékszem, hogy valaki is festette volna a haját! Maximum, indigós vízben leöblítette, ... A fodrász házhoz jött, a manikűrt és pedikűrt végző asszonnyal együtt. Nem emlékszem, hogy egyetlen fitneszterem is létezett. De táncoltak hetente, a hétvégeken megtartott név és születésnapokon! És ott volt a kert ugye, ami nagyon jó és hasznos tornagyakorlat. Nem hiszem, hogy a szénhidrát fogyasztást elemezgették volna nők vagy férfiak, hisz majdnem mindenki saját magának sütötte a házi kenyerét! Vágtak csirkét, libát, nyulat, malacot, bárányt. Mindenevők voltak. Lehet, hogy nem volt mindenki csont sovány, de kevés volt a kövér ember.
Az édesanyám korában, 1943 és +, nem nagyon ismerek olyat, aki ne festetné a haját. Sőt, kozmetikushoz is járnak! Van fodrász, manikűr és pedikűr is. Igaz, hogy sokan otthon szépítik magukat. Testmozgás? Van, elenyésző a tornatermi, inkább a sétának hódolnak. Ez a séta sokszor bevásárlás, összekötve a kellemest a hasznossal megmagyarázva, hogy ez bizony! torna. Olyan, hogy diéta, maximum akkor kerül szóba, ha valaki már végzetesen beteg! Meg lehet kövezni érte, de ez még az a korosztály, akik a jó magyaros, zsíros, szaftos ételeket főzi. Náluk központi kérdés, hogy mit főzzek holnapra, mi legyen a hétvégi menü? Szuper háziasszonyok, némi túlsúllyal, cukor, szív, érrendszeri, izületi, ... betegségekkel. 
Az én korom, 1966 és +, megértette, hogy az ép testben lakik az ép lélek. Kipróbáljuk az összes divatsportot, az összes divatfogyókúrával együtt! Ritka, aki nem sportol, még ritkább, aki nem diétá -zott , -zik, -zna. Megjelennek, a műdolgok. Nem csak műköröm, műszempilla, műhaj(póthajra gondolok), de a műszáj, műmell, műpopsi, mű ... plasztik világnak hívom ezt az állapotot.  Rendszeres a fodrász, mani- és pedikűrös az életünkben. Van akinek már műkörmöse, műpillása, hajpótlója, tetoválója, sőt plasztikai sebésze is van! Az egy dolog, hogy az én véleményem az, hogy a természetes a szép és egy kis odafigyeléssel, ... ez csupán egy vélemény. Ha még eszünk húst, az hal és szárnyas! Aranykorát éri a vegán, paleo, nyers stb. táplálkozás. Nagyon kell figyelni, mert olyan végletek vannak, mind kinézetben mind táplálkozásban, hogy kapkodom a fejem. A fiatal és fiatalos között van az arany középút, amire már sokaknak nehéz visszatalálni!   
A lányom kora, 1992 és +. Fiatalok és szépek. Én, de ez csak egy vélemény, úgy gondolom a fiatalság egyenlő a szépséggel. Mégis, divat! 16, 18 évesen műmellet villantani. A botoxos száj és arc, mindennapi. A tetoválás, szóra sem érdemes, húúúúúúú... Lassan a plasztik csak a menő, néhány fiatal arc, már húszas éveire torz. Azt hiszem lassan az az űrlény, aki nem hódol be a művacaknak!
Szóval, ma már egyre nehezebb megállapítani valakiről, hogy hány éves is valójában. DE, miért ne lehetne megkérdezni, ha érdekel valakinek a kora?! Na és miért is kell!!! hazudni, ha válaszolunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése