2015. október 18., vasárnap

Kultúrpont

Azt hiszem kicsit elkényeztet az internet. Előbb vagy utóbb, majdminden filmet megoszt valaki és akkor otthonról kényelmesen megnézhetem. Kényelmesen. Nos, kicsit el is felejtettem milyen a mozizás élménye egy plázában. Az Aréna parkolójába érkezünk, délután háromkor és a kocsisor csak araszol és araszol, parkolóhely az nincs sehol. Szerencsére a jegyeket interneten már lefoglaltuk, kinyomtattuk és hopp, jó sorba kanyarodunk, mert végre leparkolunk. Tulajdonképpen ennyi embert utoljára a Stripen láttunk. És hol van még a karácsony? 
IMAX mozi, 3D, szemüveg, élmény ... EVEREST!

 

A hegymászók, a hegyet meghódítani akarók, a trófeagyűjtők, akik fanatikusan hisznek abban, hogy a csúcsra jutni az az igazi boldogság. A földöntúli beteljesülés mégakkor is, ha szenvedni kell érte, akkor is megéri. Még akkor is, ha pontosan, száz vagy ezerszázalékosan is tudod, hogy a legkisebb hiba esetén már csak mennyei boldogság vár, amit már nem tusz megosztani a szeretteiddel. És mégis, mindezek ellenére vagy pont ezért mászol, szenvedsz, ...  hogy miért? mert a hegy, a csúcs, a mászás neked szerelem. És szerelem nélkül lehet élni, de minek?
Gyönyörű és küzdelmes mozi, emlékeket felidéző és emberi, mélyen elgondolkodtató és tanulságos. És ez az élmény a tévén keresztül nézve, nem lenne ekkora élmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése