2015. november 29., vasárnap

Sós, porhanyós

Gondolom az már nyílt titok, hogy chips meg holmi E adalékos bolti sós, nem kerül a kosarunkba, így az asztalunkra sem. De van ám nekem egy karácsonyi dobozom, ami szeretem, ha tele van ...



                                Olyan egyszerű, gyors, porhanyós. Szigorúan 15 perc alatt.

A recept:   


Mérce 2.5 dl-es bögre.

2 bögre trappista sajt (15 dkg)

1 púpos bögre liszt

2 csapott tk fűszerpaprika

1 csapott tk só

2 tojás sárgája

15 dkg margarin

a kenéshez felvert tojás pici sóval

Sütő 180 fok. Összegyúrni, 2-3 mm vastagra nyújtani, keskeny csíkokra vágni, megkenni, sütőpapíros tepsin sütni, 15-20 perc, ki mennyire szereti ropogósan. 





Az adag 2 tepsire, elegendő. Egyiküket megszórtam köménnyel és 20 percig hagytam a sütőben. Egyszerre sültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése