2016. január 31., vasárnap

Síelés

Nos, ez egy sport. Aki nem űzi, aki sohasem  látott még síelőket, mondjuk tévén keresztül sem, az nem is értheti meg ezen sport szépségét, báját. Persze, nézni nem ugyanaz, mint mondjuk amatőrként síelni.

Öltözet. Fázós ember vagyok, ezért bugyi és melltartó után, ujjatlan, majd rövid ujjú póló, hosszú ujjas aláöltöző, aztán hosszú ujjas polár pulóver kerül a síkabát alá. A sínadrág alatt csak a hosszú száras aláöltöző nadrág. És a vastag gyapjúzokni avagy sízokni amit az ember felvesz. Ennyi ruha azért kell, mert 7-8 órát levegőn, hóban, jégen, a természet lágy ölén töltesz. 
És akkor jön az az idiótikus sícipő, amiben képtelenség egyenesen megállni, mert ugye ilyen előredöntött állapotban van kiöntve. 
A sapkáról, esetleg kobakról, meg ne feledkezzünk. Namármost, a sícipőre felpattintod a léced, a síkorcsolyád, a bigfootod, stb. éssss a kezedbe még a két síbot is elfér, persze az előzetesen kesztyűbe bújtatott kezedbe. Nos, ez a kesztyű is egy speciálisan kialakított síkesztyű!!!
Szemüveg és gerincvédő!

És most már mozogni is alig tudsz, úgy fel vagy öltözve, úgy be vagy bugyolálva, na akkor induljunk a lanovkával avagy sílifttel. Közben gyönyörködjünk a fenyvesekben, a hóban, a hegyekben ...
A csúcson is vagyunk!!!

Érdekes az első csúszás, mert elindulsz az ismeretlenbe. Ha szerencséd van széles a pálya. Jeges vagy havas, csak ezután derül ki. Ha szerencséd van akkor hiszel abban, hogy nem felejtetted el a síelést, akkor sem, ha léc, két avagy három éve nem volt a lábadon. Ha szerencséd van, már az első percben átitat valami melegség!, valami adrenalin és élvezed!!! azt, amit csinálsz.

Első napunk első síelő pillanatától ónos eső kísért, ami néha havas esőre váltott avagy havazásra. Hét óra alatt áztunk el olyan mértékben, hogy most elmondhatom, sőt le is írhatom, hogy még a bugyim!!! is vizes volt! 
És hidd el, hogy totál vizesen is, élveztem minden pillanatát ennek a napnak. A vizes ruha, mázsányi teher az emberen és mégis, mégsem volt megállás.


    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése