2017. július 30., vasárnap

Bringára fel


Itt van ez a FINA vízi vb., Budapesten. Akkor kezdjünk a Városligetben. A Vajdahunyad vára vagy a műjégpálya épületei olyan hátteret biztosítottak a szinkronúszóknak, ami egy gyönyör. Ott a közelben a Hősök tere, az Iparművészeti vagy a Szépművészeti múzeum, az Állatkert, a Kőcirkusz vagy a Széchényi fürdő.
Lassan letekerünk a Duna partra. Piszkos a Duna, mégis gyönyörű. Országház! Hogy innen mit látunk a toronyugrásból? Egy kék emelvényt és hangyányi embereket, úgyhogy áttekerünk a Lánchídon, minden lezárva, tankok és készültség vizen és szárazföldön, szerencsére biciklivel közlekedhetünk. Fő utca! Valamikor réges régen itt dolgoztam. Próbálkozunk a lehetetlennel, de szerintem azért drágák a jegyek, mert annyira körbe van kerítve vagyis elkerítve a hatalmas torony, hogy ha nincs jegyed akkor bizony maximum óriáskivetítőn élvezheted a látványt. 
Sebaj, a Margit hídról tekerünk a Margit szigetre. Gyönyörű, tiszta, kellemes, ma itt játszanak vízilabdásaink az aranyért. Sokan, nagyon sokan vannak. Az Árpád hídról a Párkány utcában találjuk magunkat. Egy kis ideig laktunk itt is, megállunk egy kávéra-fagyira, majd kicsit barangolunk a 13. kerületben, mert hihetetlenül sok az építkezés. Nagyon sok a beruházás itt a város közepén.
Már a Stefánián tekerünk. Nekem ez egyik szívem csücske kedvencem.
Összegezve, megállapítjuk újfent nem először és nem is utoljára, hogy SZÉP vagy BUDAPEST!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése