2018. május 23., szerda

Nevess kérlek!

Szerinted elkezdtem a jóga gyakorlást? Igen, csak mert a harmónia az, amit keresek, kutatok, egyszer csak megtalálok :)


Szóval, hajnalban repültünk és senkit nem zavarnék hajnali négykor azzal, hogy kivigyen a reptérre, így taxit rendeltünk. Éppen fordulunk be Ferihegyre (nekem már eztán is meg aztán is Ferihegy!)  és kérdezi a sofőr, hogy A vagy B terminál, amikoris a férjem az addig a kezében szorongatott kulcscsomót eltenné, hogy a bőröndökhöz szabad keze legyen. És akkor megkérdezi, hogy hol a táskám? Tudod, az a táska, amit életemben először viselnék most és amibe nem csak az irataimat, hanem a költőpénzt és az ajándékba szánt pénzt is belepakoltam, ... na ez a táska az előszoba fogasán lóg így egy plusz fordulat és hazamegyünk és újra a reptér a célállomás most már a  táskával :)
...
Münchenben váltunk repülőt. Itt van egy komolyabb ellenőrzés. Nagyszerű csak elfelejtettem kinyomtatni bármi igazolást arról, hogy van ám nekünk férj és feleségnek visszafele is repülőjegye. Internetet fakasztani nem egyszerű, félóra kérdése, (természetesen kiemelnek a sorból addig, míg a bizonyítékot kutatjuk), és mehetünk a gépünkhöz!
...
Budapest, München, hogy úsznánk meg New Yorkot? Az Immigration pikk-pakk, gyors! Fel kell eztán venni a bőröndjeinket.4 db, plusz 2 "kézitáska". Ki kellett tölteni a bejelentőlapot és egy Indexen megjelen újságcikk hatására, bevalljuk, hogy van nálunk csirkehús. Azonnal átvilágítanak. Farmról származik kérdik, mondom nem, fél éve nem ettek hazai hamburgert a gyermekeim és nekik hoztunk rántotthúsos szendvicset, de ha ez gond ... na de nem az, mert a másik oldalon már várnak a bőröndök, nem nyittatják ki őket, mi felkapjuk és  rohanunk a lányunkhoz a reptér elé!!! Utolsó mozgólépcső, ő megy elöl, rááll, majd visszalép! És ordít egy más tudatállapotban, hogy hol a táskám és ezzel elengedi a két bőröndöt, azok esnek jobbra balra és rohan vissza! Egyáltalán nem látszik az, hogy most műtötték a térdét! Közben, ha a kijövő oldalon Amerikában, befelé rohansz, bizony a security mögötted lohol, míg össze nem csapódik az üvegfal! hisz itt kifele jöhetsz, na de befele nem igazán rohanhatsz :) És akkor azt mondja az emberem, hogy azonnal tudott angolul, lost baggage stb. És szerencséjére az üvegfal következő nyitásánál ott állt a vámtiszt a kezében a táskával és az iratokkal és a pénzünkkel és!
Szóval Keep calm and feel good! Hello New York, we are here! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése