2014. április 11., péntek

Bologna kiállítás, Milano

Reggel 6kor csörög a vekker, gyors reggeli és már száguld a busz a kiállításra. Ez egy katolikus ország, azt gondolnám hogy, de ... ahogy a fodrász pavilonokat látogatjuk, rájövök, hogy ennyi meleget egy helyen és ennyire töményen, nem igazán láttam. 
A köröm pavilonok a legzsúfoltabbak. A dj-k által szolgáltatott zene, szuper, hangulatos ...
Szerintem  ebéd után már egyikünk lába sem bírja, de a kötelesség továbbvisz. A professzionális kozmetika sokat változott. Nem ritka, hogy a legújabb krémeket dr vagy pharma előszavakkal illetik. És a gépek. Úgy érzem magam, mint valami űrbázison. Hja kérem, azt hiszem eljött az a pillanat, amikor azt mondom, a makulátlan bőr miatt, ki fogok próbálni valami hiper szuper újdonságot.
Érdekes, milyen sokszor elhangzik itt a szépségipar seregszemléjén, hogy a duci modelleket nem kellett volna felvonultatni, mert a SOVÁNYSÁG, a siker záloga. És a makulátlan arcbőr! 
Nos, vannak ráncaim, de gondolni sem kell a botoxra, 3 perc alatt feszesre húzza a mimikámat a legújabb csodaszérum. Olyan érzés, mintha leragasztották volna az arcom. 
Este hétre, halálos fáradtság tör ránk. Nem érezzük térdtől lefelé a lábunk. És a szállodáig még egy órát utazunk. Vacsora és pakolás és minta és katalógus szortírozás, és éjfélkor alvás. 
Álomba zuhanunk, reggel az óracsörgésre egyszerre ébredünk, ... fáradtan. Nos, mi a gyorsvasút megállójába tartunk, Bolognában nem süt a nap, elköszönünk a nem felfedezett várostól és délelőtt a napfényáztatta Milánóba érünk.
A pályaudvaron leadjuk a bőröndjeinket és mi m..hák elindulunk gyalog a dómhoz. Mivel a Milánó maraton zajlik, ezért lezárva a földfelszín. Az első metrómegállót elérvén, nagyon gyorsan a föld alá ereszkedünk és metróval folytatjuk útunkat.
Nem tévedünk el, ezért a dómmal szemben érünk a felszínre.



Lenyűgöző. A fáradság nagy úr, a kávéterasz nyitva, így a lábunkat kímélve, megisszuk a négyszeresre felárazott kapucsínót, közben csodáljuk a dómot!



Napozunk, sétálunk, erőnk a végét járja ... elköszönünk a várostól és a hétfő hajnal már Budapesten ér. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése