2017. június 12., hétfő

A Wall Street bikája

Charging Bull, azaz Támadó Bikának hívják és szerintem mind a mai napig a tőzsde, a pénz jelképe. Naponta turisták százai keresik fel az ikonikus szobrot, így hiába sétáltunk el naponta mellette, alig valami bronzrészletet láttunk belőle.





De azon a reggelen, nevezhetjük hajnalnak is, amikor a bostoni távolsági buszhoz igyekeztünk, ott állt előttünk teljes pompájában. Elölről és 



hátulról is készült róla kép. Állítólag ott kell megsimogatni, ahol a legfényesebben ragyog. Nekem is megvolt. 



A bika előtt ideiglenesen egy kislány szobra került elhelyezésre. Utánaolvastam, hogy miért is? Felhívja a figyelmet arra, hogy a tőzsde még mindig férfiközpontú és a nők még mindig kevesebbet keresnek férfi kollégáiknál.
...
Az uberunkat vártuk a sarkon, amikor a teremgarázsba egymás után parkoltak le a Maserattik, Bugattik, holmi rosszabbnál rosszabb autók. A sofőrök nem voltak már fiatalok. A lányom megjegyezte itt vannak a "tőzsdepapák". Tudod, aki hatvanon felül sem tud kiszállni a mókuskerékből, én attól nem tudom irigyelni a szuper autót. Hajnali öt és fél hat között sétáltunk erre. Halkan, nagyon halkan megjegyzem, hogy Amerikában nem ritka az, hogy hetven, sőt nyolcvan évesen dolgozik valaki. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése