2018. január 25., csütörtök

48 és nem felnőtt

Hónapok óta olvasom a közösségi oldalakon, hogy a kozmetikus ismerősöm és a manikűrös is megosztják, hogy várnak, várnak és a kedves vendég nem érkezik meg a jelzett időpontra, sőt előfordul, hogy a telefont sem veszi fel, hiába hívják. Ők bevezették, hogy ezen kedves vendégeket, akik elfelejtik az időpontjukat csak felár ellenében fogadják újra, mert ebből élnek.
Azért az furcsa, hogy felnőtt emberekről beszélünk.
...
Szélvészként érkezik hozzám, hivatkozva valakire. Bár megjegyzem, hogy Szentendre és köztem biztosan találna angoltanárt :) De ugye a kollégája velem nyelvvizsgázott és ő is Szentendréről járt hozzám. Első óra mindig hosszabb, mert magyarul is beszélgetünk és én pénzt mégsem  kérek többet. Pedig az én időm, amit rááldozok valakire. Elmondja, hogy szült egy 20 évvel idősebbnek, de a diszkó jobban vonzotta, mint a gyerek és a család. Élte az életét vadul, de most, hogy a volt férje felnevelte a lányukat, akinek saját családja van és talán megbocsátotta, hogy nem anyja volt, maximum barátnője, úgy érzi benőtt a feje lágya, szakmát tanul és nyelvvizsgát tesz. Eddig ugye sodródott! Csapjunk bele,induljunk el a tanulás rögös útján.
...
Második óra: 17.30-kor kezdenénk. 17.38-kor pittyeg a telóm, egy üzenet, hogy ül a dugóban és off- a mai órát! Szóval akkor megetetett. Például azzal a bosszantó tulajdonsággal is jelentkezem, hogy 24 órával óra előtt ki ahogy kéri úgy üzenek a másnapi óráról. Ha fél éve ugyanaznap, ugyanabban az órában jár, akkor is! Neki is üzentem. A válasza a tudom, jövök volt.
...
Harmadik óra: üzenetre a válasz a like jel. Ökölbe szorított kéz, a nagy ujj égnek áll. Az én hajam is égnek áll, mert se üzenet se 48 éves nő!
...
Ilyenkor eszembe jutnak azon kollégáim, akik előre kifizettetnek 10 órát és utána adnak időpontot és kifogásokat nem fogadnak el se időpont változtatásra, se úgy egyáltalán. Szóval átvertek idén is! Hajrá, lépjünk is tovább ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése