2016. április 14., csütörtök

Terápia Csütörtök


Kedves Anyák! 

Miért olyan nehéz észrevenni, hogy a gyerekek jónak születnek. Sajnos, szerintem rossz gyerekek nincsenek és fél évszázad  ha nem volt elég rá, hogy meggyőzzetek az ellenkezőjéről, higgyétek el, kár folytatni velem a vitát.
Miért olyan nehéz észrevenni, hogy a gyerekek nem hazugnak születnek? Egyáltalán, hogy lehet egy gyerekre azt mondani, hogy hazudós? A gyerek a szülőt tartja példaképnek! Tőle tanul viselkedési mintát, ha a gyereket otthon nevelik, ugye? Nem a gyereken kell számon kérni a nagyszülőt avagy a bébiszittert, akik még tizenévesen is a gyerek mellett! vannak :) Ugye, ugye?!
Miért olyan nehéz észrevenni, hogy a gyerekek nem kövérnek születnek? A saját lelkiismeret, a harmónia hiánya miatt ne tömjük már cukorral és liszttel tele a gyermeket. 
Miért olyan nehéz észrevenni, hogy a gyereknek nincs barátja? Egyetlen osztálytárs sem barátkozik vele! A tanító néni szócsöve lett a gyerek, jaj! Az iskolaváltás nem fogja megoldani a szülő problémáját, a probléma az új iskolában is fennmarad!

Változás!, mert MINDENKI képes rá, csak akarat kérdése ez az egész!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése