2016. április 10., vasárnap

Vonatozás

Az egyszeri ember a Construmára készül. A BNV, azaz a Budapesti Nemzetközi Vásár területén megrendezett kiállítás és vásár, a legmegfelelőbb helyszíne a tájékozódásnak, ha már az egyszeri ember 18 év után úgy dönt, hogy "elkerülhetetlen" a házfelújítás, a tetőcsere, és a többi, és a többi.

Az egyszeri ember vonattal készül eljutni a célhoz, ugyanis ezt az utat ezzel a közlekedési eszközzel, tíz perc alatt megteheti! Itt is van az első akadály, a jegyautomata. Nos, a használata, tulajdonképpen nem is olyan körülményes, ha az egyszeri embernél van szemüveg. Bár, nagyot ugrik akkor emberünk, amikor egy érces hang megköszöni a vásárlást! A vonat modern, új, kellemes, tiszta ...

Vásár, ... Az egyszeri embernek megszokott dolog a vásár, a kiállítás. Számára egyáltalán nem meglepetés, hogy ez egy olyan hely, ahol időérzékedet totálisan kikapcsolod, majd arra eszmélsz, hogy ugyan miért pakolnak már körülötted a kiállítók!!!!!?????

Az egyszeri ember újra elindul az állomásra. Még az aluljáróban sétál, amikor bemondják, hogy Sülysáp, ... mert ő csak ennyit ért és rohan is a vonat után! El is csípi a közlekedési eszközt, szemével megkeresi a kalauzt, elindul feléje és itt következik a hideg zuhany!
Egy, a vonat nem is áll meg ott, ahol ő le szeretne szállni! Ejha!!!!! és a kalauztól azt is megtudja, hogy tízszeres áron lehet ám tőle jegyet venni, mert ahol felült a vonatra, ott még 5! percig nyitvatartó pénztár működött. 
A most akkor mi a teeendő kérdésre nagyon kedvesen azt tanácsolja a kalauznő, hogy szálljon le a következő állomáson. 
És az egyszeri ember leszáll, besétál a váróteremben üzemelő pénztárba, megtudja, hogy fél óra múlva indul a következő vonat, jegyet vesz és! ... betér a restibe egy jó hideg sörre, mert ... és aztán szerencsésen hazaér!          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése