2016. október 4., kedd

Gerincjóga

A magyar embereknek, most a nem mindegy is, lehet gyerek, lány vagy fiú és lehet felnőtt, nő vagy férfi ezt a mozgást NAPONTA kellene gyakorolnia. Szerintem. Ugyanis a gerinc tartja az egész testünket.  Vigyáznunk kellene rá. Naponta törődni vele. Megmozgatni.Ehelyett, mi ülünk, rossz tartásban, előrehajolt gerinccel, felhúzott vállakkal. Ülünk és eszünk. Ülünk és tévézünk. Ülünk és gépezünk. Az ülő életmódot, ellensúlyozni kellene, némi tornával, sétával.
Gerincjógával.

Ez az a jógafajta, amivel kezdenem kellett volna a jóga kipróbálását és ez az a mozgásforma, amit a 90 éveseknek is gyógyszer helyett ajánlok. 

A Gerincjóga talán nem is tekinthető külön jógairányzatnak a szó klasszikus értelmében, azonban sokak számára jelenti az inspiráló, biztonságos és örömteli belépést a jóga és az egészséges életmód világába."



Furcsa lénnyé váltam, reggel, amikor hetet üt az óra, én már gyakorolok. Fizikai fájdalmat érzek ma már, ha nincs meg a napi énidőm! A legjobban az fáj, hogy "későn" ébredtem rá a jóga áldásos hatására. DE! Jobb később, mint soha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése