2016. november 17., csütörtök

A belső gyermek

Ül velem szemben, az alig tizenéves. Kedveskedni akarok, megkérdezem, hogy milyen nagybácsinak lenni? Szörnyű mondja. A tesóm kitalálta, hogy nem mer egyedül maradni a gyerekkel, reggel hozza a férje hozzánk, estig ott vannak, a régi szobában. Anya, (most nagymama is) egész nap sehova nem megy, foglalkozik a kicsivel. Már nem járok edzésre, mert négyen kell menjünk, mert a tesóm hisztizik, hogy fél egyedül a saját gyermekével.
...
Egyik emlékem ami napjainkban történt, hogy az éppen anyuka, hat hétig gyermekágyasnak tartja magát. Na, ezt ő úgy értelmezi, hogy fel nem kelne őkelme az ágyból. Sír a gyermek, a rokonok kapják ölbe. Ő mellet fertőtlenít és kiált, hozzad!, mármint a gyermeket. Egyik rokon a szoptatós párnával, a másik a gyermekkel terem az ágynál. A kész vagyunk! kiáltásra futnak újra, büfiztetni a gyermeket, elvenni a párnát és tálcán anyuka elé tolni az ebédet, mert ő hat hétig gyermekágyas. Sminkelni és rúzsozni él! 
...
Nekem rossz gyermekem van! Ilyenkor mindig jó hangosan véleményezek. Rossz gyerekek márpedig nincsenek! Újra iskolát kell keresnünk. A gyermek hatodikos. Eddig 7, azaz hét helyen fordult meg. Ez lesz a nyolcadik iskolája, most a kerületből is elmegy. Anyuka, nem viszi iskolába a gyermeket, nem jár szülőire sem, a nagymama és az aktuális élettárs dolga ez, üzletasszonyéknál.
...
Kiutálták a gyermekem. Első megoldás általában, a párhuzamos osztályba való átkérés! Majd iskolaváltás. Esetleg a lakóhely szerinti kerületből el, következik a szomszéd kerület. Majd vidék és ha ez sem válik be, akkor magántanuló lesz szegény nebuló.
...
Kedves szülők, minden gyermek jónak születik. Az az édes bébi, akit először a kezedben tartottál, ... ajándék! Foglalkozzatok a belső gyermeketekkel, aztán rögtön a külső is a helyére kerül. Problémás gyermek nincs csak problémás SZÜLŐ!
...................................................................................................................................................................Amikor még csak a megélt földi élet érdekelt, nagyon sokszor megkérdeztem, hogy miért annak van gyereke, akinek kín a gyereknevelés, hiszen annyian vágyakoznak és örökbe fogadnának.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése