2016. november 16., szerda

Gyökércsakra tanfolyam

Számomra meglepetés, hogy rajtam kívül az összes résztvevő, egyazon nagy családhoz tartozik. Úgy mint, feleség és férj, testvér és sógornő, unokatestvér, stb. A meglepetés után, kezdünk is az elmélettel.

Szóval,  A gyökércsakra.
MULADHARA

Eleme a föld, testrészei a láb, a gerincoszlop, a csontok, a vastagbél. Színe a vörös, Illóolajai a mandarin, szegfűszeg és rozmaring. Témái: önbizalom, gyökerek megtalálása, megbirkózás a mindennapokkal, bizonytalanság. Betegségei: székrekedés, bélgyulladás, gerincproblémák, félelmek, depresszió, alvászavarok...
Megerősítés: Mindkét lábbal a földön állok.
                      Szükségleteim kielégítődnek.

Történetek következnek. 

A szülés utáni depresszió. Majdnem mindenki családjában volt rá példa.
A székrekedés vagy az alvászavar, az oktató csak mesél, mi csak hallgatunk, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ezer és ezer történet jut az eszébe.
Az anya, aki egyedül nem képes ellátni a gyermekét. A gyermekeit. Majdnem kérdezek, de hallgatok és megértem, hogy bizony! ezeket az anyákat a nagymama, keresztanya, nagynéni, vénkisasszony, bébiszitter nevelte fel, így képtelenek megbírkózni a saját gyermekeik felnevelésével, ezért segítséget kérnek. A segítségre szorulók, sajnos egyedül nem képesek  megbirkózni az élet kis és nagy problémáival. Örökségük ez az édesanyjuktól. Ha esetleg hideg a lábad, nézz magadba!
Mekkora erő kell! ahhoz, hogy szakíts a hagyományokkal!
Rengeteg történet, ráadásul mindenik! ismerős. Ilyenkor döbbenek meg azon, amire évekkel ezelőtt ráébredtem, MINDEN EMBER problémája ugyanaz, éljen a föld bármely pontján és legyen bármilyen a bőrszíne és tartozzon a gazdagok vagy szegények közé, de mindenki átéli vagy átélte már ugyanazt. Önmaga, családja, barátai által.
Munkanélküliség = bizonytalanság, döntésképtelenség. Csak akkor okoz döntésképtelenséget, bizonytalanságot, ha szeretett férjünk eltart, mivel nem vagyunk képesek teremteni, a gyermekeinket sem vagyunk képesek egyedül ellátni!A munka által, olyan erő birtokosaivá válunk, amit addig el sem képzeltünk magunkról.
Alvászavar, mert tudjuk, hogy ha segítünk, akkor azzal a gyermeket tesszük tönkre, látjuk, hogy az anya kötelessége lenne, nem a dolgozó apáé, de ő meggyőz róla, hogy képtelen rá. Van, aki egyedül bevásárolni is képtelen. És van, aki hétfőn reggel 7 órakor az Auchanban kezd, mindkét lányával, mert ez a nyugdíjasok napja! A jelenlévő hetvenes mesél arról, hogyan tanulta meg a leckét, meddig és mikor kell! segítsen. Ott van a fiatalabbik lánya, aki évekig kijátszotta aput-anyu ellen. Apu belehalt, pedig ő csak megfelelni akart mindenkinek. És segíteni az élhetetlen -ezt ő maga mondja- kisebbik lányának. A többdiplomás, több nyelven beszélőnek. Hm?! 
A háromgyerekes. Addig tökéletesen működött minden, pedig egy pilóta és egy légikísérő kapcsolata nem éppen három gyermeket elbíró családi idill, de addig tökéletesen működött minden, míg ő ki nem találta, hogy anyut magukhoz költözteti. Ma a két nő neveli a három gyermeket, mert ezektől a bizonytalan, önmagukban kételkedő, pénzt nem kereső, de állandó segítséget követelő partnerektől bizony, előbb-utóbb menekül a férfi. 
Pénz, a hozzáállás. Például, akiről nem is értem miért megy el dolgozni, mert annyit keres a párja, de az okos! férj azt mondja, azért keresd meg te magad azt a pénzt, amit fodrászra költesz. Vagy ruhára, vagy színházra, vagy sportra, mert önmagunkat meg kell tanulnunk tisztelni. Akkor nem néz senki főbohócnak! 
...
A megfigyelő szerepét választottam. De olyan az egész, mintha az én nagy családom minden egyes tagjára illő történetet  hallgatnék, csak a nevek mások! A fél évtized alatt megismert összes barátom megjelenik, mint szereplő.
A mellettem fekvő szingli, az unokahúg, aki nagyon fontos beosztásban van, külföldről érkezvén, csak úgy beugrott, de egyedül van, anyuka főz, mos, takarít rá. Hát egyedül is marad ... ha nem értette meg a lényeget. Érdekes ebben az emberben fellelhető kislány és nő. Bipoláris személyiség. 36 évesen.
...
Szóval lesz egy hónapom feldolgozni a hallottakat, az átélteket. Azt tudom, hogy valami ősi hang hatására, mindig mindent egyedül vagy a férjemmel oldottam meg. Azt is tudom, hogy mindenki erősnek hisz. A gyökereimnél az is vagyok. Rengeteg harcon túl, velünk elkezdődött valami ÚJ!
...
Gyakoroljunk! Ha ezt a spárgát nem erőltetnék annyira, gondolataim fel alá sétálhatnának, de így csak a testemre tudok figyelni. És van ott fájdalom, van ám! 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése