2018. április 23., hétfő

I bike Budapest!

Készültünk a bringás felvonulásra és még az időjárás is velünk tartott. Fél egykor kezdtük meg gurulásunk a főtérre, ahol a kerületi bringások találkozója volt. Nos, 100 fő és egyetlen ismerős arc sincs közöttük. Rendőri felvezetéssel indulunk a Szent László térre, élünkön a kerület polgármestere.


A tizedik kerületből is csatlakozik hozzánk egy újabb 100-as és most már két sávban haladunk rendőri felvezetéssel. Tulajdonképpen elérzékenyülök. Van ebben a tömegben húzóerő ... Az Erzsébet hídon tekerünk végig a Tabánhoz. Több száz ember!


Van hetven éves néni, aki csipkekalapban és csipkekesztyűben teker velünk, van aki ing és nyakkendőben. Sok-sok család és színész!


3kor indulnánk, indulunk a Tabánból, de lépésben haladunk a kerékpárjaink mellett, mert akkora a tömeg, hogy csak lépésben tudunk felmenni a hídra. És innen már kerekezünk, ha lenézek a hídról, az alsó rakpart már biciklisekkel van tele. És...a nagy közös tekerésben, meglepő helyszíneken, egy dobos, egy zenekar, nagyszerű szervezés!


Az Árpád hídig haladunk az alsó rakparton, majd a Margit szigeten haladunk végig, hogy a Lánchíd alagútján is áttekerhessünk és már az Andrássyn megállunk, egy frissítőre. Egyik nap autóval tűsarkúban színház, másik nap bringával sportcipőben tekerés! Még mindig nagy kedvencem az Andrássy út!
És aztán megérkezünk a Városligetbe!


Rengetegen vagyunk, jó a hangulat, a tekerés a bringák felemelésével záródik. Még van erőnk úgy érezzük, szóval hazatekerünk ... Este fél nyolcra érünk haza, azaz hét órát voltunk úton, a telefonom csak azt az időt méri, amikor tekerünk is!


Ma reggel olvasom, hogy 25 ezren voltunk. Az élmény leírhatatlan! A fáradtság is :) De minden pillanat megérte, hogy ott lehettem :)

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok!
    Csodálom az akaraterőd és a kitartásod!
    Marika (egy rendszeres olvasód)

    VálaszTörlés