2018. április 5., csütörtök

Terápia Csütörtök


Édes kis hazugságok. Éppen azon gondolkodom, hogy hogyan élhetünk ilyen hazug világban? Mert mindenki abban él. Kisebb és nagyobb hazugságok között.

Például egy üzenetet küldök, amit visszaigazolsz. Várok, de nem érkezel. Ezért telefonálok. Elfelejtetted!? Ugyan már azt amit pár órája igazoltál vissza? Ha ez egy első eset lenne még el is hinném.

Más. Kör sms, én is a címzettek között vagyok ezért az abban foglaltakat tudomásul veszem. A vicc az, hogy április van, levél is jött, de mivel már többször becsaptál, ezért felhívlak. Éneklő hangon hozod a tudomásomra, hogy jajj nem ezt írtad. Mikor visszaküldöm a leveled, hogy lásd, hogy pontosan ezt írtad, akkor egy bocsánat helyett, azt írod, hogy akkor jövő héttől majd úgy lesz, ahogy leírtad.

Tudom, hogy tudod, mert nem lehet elfelejteni a gyerekünk gyerekkorát. Megváltozott sípoló hangon közlöd, hogy ejjj komám tyúkanyókend, nem emlékszem jól. Amikor az egyik, majd egy másik rokon is egy hónapon belül véletlenül éppen úgy emlékszik, ahogy én-akkor azt söpörjük be gyorsan a szőnyeg alá!

Megbeszéljük, de képes vagy egy órán belül annak akit szintén érint azt mondani, hogy nem találkoztál velem. De én már elmondtam, hogy beszéltünk! Na mindegy söprünk újra!

Örökség. Pénz áll a házhoz. Valóban aki kapja annak kell eldöntenie, hogy megtartja vagy elosztja. De miért kell egy idegennek rákérdeznie az elosztásra? Bár hüjének teszem magam, így pontos j-vel, azért ez nem az első amiről tudok, de nem kérem számon senkin, mert ha valaki tud hazugságban élni és ez neki jó, hát tegye, nem igaz?

Nem, nem, nem akarok ilyen életet sajnos mindig adtam második, sőt harmadik lehetőséget is, de most már fogjuk a koromra, abban a helyzetben vagyok, amikor kimondom, hogy az első benyomásra, nincs második lehetőség!
...

Például itt van ez a tavaszi szünet kérdése. Minden iskola másképpen adta ki, a szerdát avagy a csütörtököt is megadja. Pontosan tudom, hogy melyik iskola hogyan cselekedett főleg akkor, ha ugyanabból az iskolából többen is járnak korrepetálásra. Namármost a kedves szülő azt hazudja suli van, a kedves gyerek meg rámüzen facebookon, hogy akkor mikor jöhet? Ilyenkor elgurul a gyógyszerem, ... azóta a jóga miatt csak sajnálom a gyereket a hazug szülő miatt. Mert vallom, hogy a gyerek példája a szülő és senki sem születik rossznak, kezelhetetlennek, hazudósnak, kövérnek, szemtelennek, füllentősnek, ezen tulajdonságokat mind mind a szüleinktől lessük el :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése