2012. február 20., hétfő

A Háború és Béke második kötete az éjjeliszekrényemen. Olvasok egy filmről, The last station/Az utolsó állomás címmel, itthon most kezdték vetíteni a mozik. Megkeresem. A film 2009es. Cristopher Plummer Tolsztoj, filmbéli felesége Helen Mirren. Nekem tetszik. 48 együtt töltött év után. 15 gyerekkel még mindig a szerelem a házasságuk fő rugója. Ejnye, ez a behálózás, hogy az orosz államra hagyja a szerzői jogokat Tolsztoj. A tollat ezen szerződés aláírásához Bulgakov adja?! Vannak fordulatok, nem mesélem el, aki romantikus és mondjuk emlékszik Anna Karenina történetére, kötelezően nézze meg. Ha már Anna-gyönyörű emlékem a Madách színházba vezet, ahol Polyák Lilla és Miller Zoltán, életreszóló élményben részesített. Úgy, de úgy énekelnek, hogy könnyeket csalnak a szemünkbe.

............
Ha már mozi The Help/ A segítség. Művészmozikban vetítették itthon, pedig a feketék elnyomása nem is olyan régen hihetetlen mértékű volt. A színesbőrüek a saját gyerekeiket nem, de a fehérek gyerekét ők nevelték. Kitörni a szolgasorsból, nehezen sikerült. De mertek lázadni és győztek. És nem értem miért a bőrszín szerinti megkülönböztetés. De értem, hogy most már miért nincs megkülönböztetés. Erre ma már kínosan ügyelnek "odaát". Négy hónap amerikai tartózkodás után, mikor először sétáltunk Budapesten a belvárosban, a lányom első megjegyzése az volt, hogy Jééé, itt mindenki fehér. Ez annyira furcsa.

..............
Utódok/Descendants. Ez a heti mozipremier. A film Hawai-on játszódik. Három szigetet is érinthetünk. És engem is megérint. Rég tudom, hogy az anyákat tökéletesen pótolni tudják az apák. FIZIKAILAG. (Mindenkinek lehet erről más véleménye, ez az enyém.) Hogy drága az iskola. A középiskolára, hangzik el a  bűvös évi  35ezer dollár. És akkor én ne lennék boldog?


A három mozit kipihenhettem Telkiben. Focimeccs természetesen. A magyar foci fellegvárában, körbevezetnek stb...stb, azért, hogy láthassák a "kicsik" meddig juthatnak el. Mosolygok, a nap is elmosolyodhatna:) így vasárnap délben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése