2012. december 18., kedd

Jogsi az allamokban

Kicsit maskeppen zajlik itt az elet!
Szoval, felveszel egy ingyen tankonyvet a varoshazan. Par oldal, kb hetven. Szabalyok. Ha ugy erzed megtanultad ezeket, jelentkezel 10 dollar fejeben vizsgara. Hatvan szazaleknyi helyes valasz utan, kozli veled a gephang, hogy hol veheted fel a jogsidat. Ezzel az elmeleti tudassal a birtokodban, VEZETHETSZ!
Meghozza autot. Csakis akkor, ha van az autoban egy felnott is melletted. Mert pl. Nevadaban 20 evesen meg gyerek vagy. Ha van 21 ev feletti ismerosod, baratod, mostantol ostromolhatod, hogy tanitson meg vezetni. Ha ugy erzed, hogy boldogulsz a kormany mogott, ujabb 10 dollar fejeben, a vizsgabiztos beul melled es megmutathatod, hogy tudsz vezetni. Es akkor, harom dollarert kiallitjak a jogsid!

Velem szamoltal? 23 dollar, az olyan otezer forint! Ennyi egy amerikai jogositvany.   

Szoval, mi szulok es a teso is tudta, hogy meglepeteskent o jon elenk, autoval. Csak amulunk es bamulunk.  Meg Budapesten azon gondolkodtunk, hogy 3 oranyi vezetes utan, hogy tud levizsgazni? Amerikaban azon, hogy az ut 8 savos, az egyiranyu 4 savos, es szeles es ...ostehetseg a lany, mert zokkenomentesen hazaerunk. 

Apa, megjegyzi, hogy akkor lehet el kellene mennie autoversenyzonek!
Szoval, igen.  Ez az elso hivatalos iratod, most mar eleg az orszagon beluli repulogeppel valo kozlekedeshez is!
..........
Es van kovetkezo cel! Sajat auto. Az autoarak 500 dollarnal kezdodnek. A benzin litere 200 Ft. Azt mondom autot venni, regisztralni, tankolni havonta - nem eleg az osztondij :) Munkat is kell vallalni, mellette vagy ... zsebbe nyul a szulo. Vannak persze olyanok is, magyarok is, akik tizezres autokkal furikaznak. Vannak. De ez minket sosem zavart. Most sem.
..........
Helyi kozlekedesre a cseh lany autoja a mienk. Cseh-magyar baratsag. 
..........
Lakas?! Holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése