2012. december 7., péntek

Korcsolya ötlet



Állok telefonnal a kezemben és egyszerűen nemhogy megszólalni nem, de azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Tegyek lépéseket? Írjak leveleket? Ha húsz év alatt nem alakult ki a feltétlen bizalom, ha a hazugság ördöge második éve ott van, akkor most miért leplezzem le és miért pont én?

Anyuka hív, hogy ne bíztassam a kisgyereket, mert 2 gyereket nem tudnak külföldön taníttatni. Mindegy, hogy tehetséges ...
Mikor megszólalhatok, elmondom, hogy ösztöndíjról van szó, ugyanúgy ahogy a nagygyereknél, mi a baj ezzel?
Ő sorolja, hogy de a lakhatás, az étkezés, a ...
Mondom, már ne is haragudj, de ez az ösztöndíj része, ezeket nem Te fizeted.
És akkor elmagyarázza nekem, érted NEKEM, hogy két éve utalnak havi X összeget ezen kiadásokra a gyereknek. Én rosszul tudom. De, nem baj, mert akkor is, hogy ez mekkora dolog, hogy  külföldön ...
Bocsánatot kell kérnem és letennem a telefont.

Nem baj, ha nem értesz kedves olvasó, az ösztöndíjban benne foglaltatnak, a könyvek is, az étkezés is, a lakhatás is,... hogy mire küldenek havi apanázst a szülők, az előtt állok értetlenül.
Hűha! A saját gyerekem is ösztöndíjas. 
Hűha! Számoljunk csak, hány általam ismert gyerek tanul INGYEN !

------------- Lassan, megyek Lipótra, gondolta .....aztán letette a telefont a kezéből és mosolyogva megkérdezte a vele szemben ülő kisembert : -How are you? (HÁVÁRJÚ, magyarítva Hány varjú?)
------------
Telnek az órák, eltelik  vagy 48... Megérkezik  a kisgyerek, ... valamit el kell mondania, szóval ő hallotta a telefonbeszélgetést, ő tudja, hogy nem kell fizetni, de a szülőknek jó, hogy fizethetnek, akkor miért kellett volna nekik szólniuk, hogy !!! Érted, mert a szülőnek jó az átverés, amit a testvérpár eszközöl őrajtuk!
-------------HM!!!
A korcsolyás ötlet is kivitelezhető. És szép. És egyedi. És csemege. És zene. És kell a lelkemnek. És behunyom a szemem és suhanok, a jégen.
Csíkszereda, Budapest, Las Vegas jégrevű ... most Floridából hoztam a jégrevüt :)

http://www.youtube.com/watch?v=SaY2fpr54x4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése