2017. február 23., csütörtök

Alma chutney

ejtsd. csatni
...
Az alma magyar gyümölcs. Naponta kellene fogyasztanunk egy almát ahhoz, hogy az orvost távol tartsa. Így teszünk? Mi legalábbis törekszünk arra, hogy alma mindig legyen itthon.
Nem eszem meg az alma levest, az alma kompótot, semmit ami úgy kezdődik, hogy főzök egy jó cukros szirupot, majd ...
...
Indiai ízek, karácsony táján tanultam. Az "alma csatni", úgy készült, hogy egy evőkanál kókuszzsírra, rászeletelek két nagy almát. Míg olvad rádobom a babérlevelet, köményt, fahéjat, kurkumát, pár szem diót, bazsalikomot, egy citrom levét, gyömbért és megkeverem. A színe gyönyörű! Chili paprikát is szórnék rá, de kiváncsian várom a gyerek megkóstolja-e?
...
Rántott padlizsán, sütőben sült édesburgonya, alma chutney. Jó étvágyat! 


...
Azt mondja az Édesanyám, ha már nem táncoltuk el a farsangot, ne maradjunk fánk nélkül, és egy tál meglepetés mellé, újra csatnit varázsolok :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése