2012. május 2., szerda

Drótszamáron a belvárosban

Az úgy van, hogy itt van egy 4 napos hétvége, biztos Esztergommal, azAnya régi álma a Fertő tó körbetekerése. Kiskamasz alkudozik, 2 nap szülős program, 2 nap barátos. És azAnya mindig enged. Így azAnyáék nem pihennek a termál program után, hanem átkerekeznek Ecserre a barátaikhoz. AzAnya belvárosi túrát tervez, szervez! És igen, tekerünk.
A Városliget árnyas fái alatt, Vajdahunyad (másolt) vára,  népi kézművesek között tekerünk. Szecska, csónakázó tó, Hősök tere és végig az Andrássyn. A Pesti Broadway drótszamárról, már hogyne tekernék el az Operett vagy a Thália előtt! Az Opera művészbejárója előtt pózolva, kiderül, hogy a fotómasina az autóban maradt. Áttekerünk a Lánchídon és csorgunk vissza a Fő utcán. Ferences szerzetes keresztezi utunk, valamikor a templomuk épületében dolgoztam. Duna part vagy korzó az Árpád hídig. Itt ráhajtunk a Margit szigetre. Előzzük a bingó-hintókat, Bodor Péter kútja nem zenél, a  Palatinuson meg gombostűnyi hely sincsen, de tele van a fű is napozókkal. Visszatekerünk a belvárosba. Galériák, Honvédmini... és hipp-hopp a Bazilika!   Jeges kávéval oltjuk szomjunkat. Király utca. És újra városliget. A kilométerórám 15,8at mutat. Mindenki szerint ez a kör azért ennél több volt. Most következik a buli.
A kamaszok...persze ilyen mai találmányokkal, mint Xbox vagy Ipad szórakoznak, de ahogy hazaérünk, máris kivonulnak az utcára focizni, kiskapukkal felszerelkezve! Érted te ezt miért? Mert azAnya rosszul van, ha a nyarat nem a levegőn töltjük!
Sütögetés, zene, nótázás, tánc. Móka kacagás...képekkel ilusztrálva:

  És tánc:
És természetesen még átkerekezünk Ecser városba, majd hazaérve ránézek a gyerekemre és már lázmérővel a kezemben érkezem, 38,6. A negyedik nap...ápolgatjuk, szeretgetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése