2012. május 6., vasárnap

Migráció

Itt van például a köztiszteletben álló zenetanár. Pedagógus. Először csak nyári munkára szerződött a zenekarával innen keletről nyugatabbra. A feleség, szintén pedagógus (tehát, akár együtt is utazhattak volna!) a 2 gyermekkel itthon töltötte a nyarakat. A zenetanár ma már 9 hónapot zenél nyugaton, 3 hónapot van keleten, azaz itthon. Ott egy másik asszonnyal él. Tudnak egymásról a nők. Már a gyerekek is.


Aztán a köztiszteletben álló óvodapedagógus. Óvó(néni), legjobb barátnője a szemben lakó szomszéd asszony. Egykoru gyerekek, közös programok, közös nyaralások, majd...az óvónéni a "szembeni családhoz" költözik. Egyszem lánya apuval marad. Majd, apu a lánnyal elköltözik, mert az utcai szemmel és szájjal verést ő már nem bírja.


Nincs elég munka. Keleti városainkban főleg gond a munkanélküliség. Irány a főváros. Nincs elég munka. Kicsi Budapest, a közel és távol kelet új lehetőségeket ígér. A háromgyermekes anyunak, elkel a férfikéz segítsége, mert apuka közelben és távolban is csak pár hónap múlva lesz. A keleti városból a fővárosba költözöttnek, albérlet helyett a családi ház és az autó, egyszerűen tökéletes. Keleti férj közben apa lesz, természetesen a keleti városban hagyott feleség szül. Pesti anyuka közben gyereklelkeket mételyez. Pár házzal odébb költözik, otthagyva a három kamaszt. És közben keleti apuka, kétszeres szülő lesz. Természetesen a feleség a most már kétszeres édesanya. Már 5  a gyerekek, 2 a felnőttek száma...akiket módszeresen tönkretesznek. Fő a szerelem!- felkiáltással. 


Végre férjhez ment. Az olasz apuka után, aki átverte, hisz keleten is volt családja. Itt van egy majdnem szűz gyerek. Feleségül vette! Azt hiszi ő a nagy Ő. Gyerek, kellene egy gyerek a házasságába. Hát mire valók a régi jó barátok?...És élnek boldogan tovább...Csak a vak nem látja, hogy ki kihez hasonlít egészen pontosan.


Szingli és ezt hangsúlyozza. A gyerek egy görög szigeti nyaralás "eredménye". Hát persze, hogy van barátja. Igen, 10 éve. Van a férfinek családja, sem elköltözni sem válni nem fog. De nem is kérné, hisz őt még anyu kiszolgálja. Otthon lakik a már kamasz gyermekével. Mindenki tud mindent állítja és csak azért hiszem el neki, mert ez egy nyílt titok!
-------------
Ha valaki önmagára vagy bárkire ráismert az csupán a véletlen műve, és azt mutatja, hogy telen a migráció végtelen. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése