2012. május 19., szombat

Ez a franya kor

Csak azert sem fogok megorulni. Pedig nagyon a hataran vagyok. A fel tizenharmam teljesen begyogyszerezve... Antibiotikum is! Tudom vannak ervek es ellenervek.
Szoval adott egy asztmas, allergias, kruppos gyermek. Azt csak remelem, remeljuk, hogy egyszer valamelyik kort kinovi. Tudom, tudom az orvosok azt mondjak, ha tizenkettoig nem tortent meg a gyogyulas, akkor mar nem is fog :) DE miert ne tevedhetnenek az orvosok?
Igen, a tudo specialista, sot a sziv is (mert miert ne lenne egy kis veleszuletett szivrendellenesseg is?) megkerdezte muszaj focizni? O azt mondta, hogy igen. Tudom, hogy hetente olvasni elsportolorol, aki ....nem is irom le a szot. DE...
Mondjuk nem veszunk tudomast arrol, hogy a reggeli kakao melle jar a Loratadin es a Flixotide. Az esti beszelgetes melle a Singularis. Van persze Ventolin, Berodual, Pulmicort sot porlaszto gep is, amikor ugy latom, hogy az is kell. Mondjuk, megprobalunk ezzel egyutt elni.
Van amikor sikerul es van amikor nem. Egyik kedvencunk a majus, ami gyakran tartogat meglepeteseket: korhazbol ki, korhazba be. Volt sobanya, erdo, tenger stb. ezek igen koltseges nem magyarorszagi terapiak. Igen, az egeszsegert semmi sem draga, csak azt nem ertem miert vannak artatlan beteg gyermekek? Szoval, a majus eleji unnepen a termalviz izlelese, korokozoval tele magas lazzal jelentkezett. Kikuraltuk, avagy csak azt hittuk, hogy kikuraltuk. Jot az erdei iskola. Es ...most a csutortoki meccs utan mar megint egy lazas helyzet. Ezek a 38,9 nel kezdodo lazak, amikor csak az izzadt gyermekarcot latod, azt, hogy ujra es mar megint nem kap levegot, persze, hogy kikeszitenek. Borogatas, ulofurdo, hajajaj! Kapora jon a pentek, amikoris ujra hajnalban kelek, viszont nincs iskola. Gondolom kipiheni a tegnapot, hagyom aludni 10ig. Laz nincs, de didereg es faj a bore is! Delben megint megerkezik a 39es allapot, gutautest kapok, mert pentek delben mar csak ugyelet van, ugye, de az evek soran csaladi dokianya is vagyok es ha egyszer elofordul, hogy nem tudok olyant es azt beadni, amitol teljes jobbanlet van, meg en erzem rosszul magam. Hivom az ugyeletet, de szimpla laz miatt nem jonnek ki. Aztan estere mar a geppel lelegeztetek, majd a torka is annyira faj, hogy a teat is nehezen nyeli le. Valahogy elalszik. Hallgatozom, de nem fullad. Eberen "alszom" hajnalig ujra, majd azt mondja meg rosszabbul van. Volt Panadol, Aspirin. Strepsils, Tantum Verde, sooldat. Hivom az ugyeletet-azt mondja Algopirin es Cataflam is kellene ketorankent, mert erre a mostani virusra az a jo.
Jo, ha az embernek van gyogyszeresz baratja, akit ebreszthet. DE! Amikor azt mondja most mar a fule is faj...kicsit elesen szolok, hogy kuldjenek mar ki egy orvost. 4, aaz negy orat varunk ra, o azonnal antibiotikumot javasol. Es...most figyelj! vetessuk ki a mandulajat! ( Ugy, hogy most latjuk egymast eloszor?!-no komment.)
Antibiotikum beadva, egy ujabb lazcsillapitas... jo, hogy van egy kozos szombatunk. Itthon meselhetunk egymasnak, a nap is kisuthet es ugy egyaltalan elmondhatna valaki, hogy most egy evekkel ezelotti majus ismetlodik vagy mi van?
Punkosdkor a parajdi sobanya mellett a Hargita lett volna a cel. Mert kezdodik a parlagfu, amit jobb, ha le sem irok, hogyan kell atveszelnunk, raadasul ...ejh nem panaszkodom tovabb csak jo volt leirni, mert tudod mosolygok, de belul szetszed az IDEG! De tartanom kell magam, hurra mindjart itt a nyar!


Csak egyetlenegy dolgot nem ertek, 2008 majus-oktober VANCOUVER, egy szem C vitamin sem kellett! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
...........
Este 10 ora: laz 39,2. Nagyon lassan, ovatosan, megorulok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése