2012. május 30., szerda

Hatarok

Ha, hajnali hatkor sikerul az emberfianak elindulnia, azt varna, hogy het ora alatt, megerkezik egy masik orszag, kedves varosaba. DE! A negyesen, haladunk-haladunk, de a "hataron" sor van. MTV auto mellettunk, MTV auto mogottunk, nana, hogy minket is ellenoriznek. Csomagilag. A tenisztaska formaja nem tetszik magyarul beszelo roman vamosunknak, de nem talalja amit keres. Ekkor, meg mi sem tudjuk mit kereshet? Kiderul aztan kesobb, hogy Nyiro Jozsef hamvait. A hamvak mar regen odaat vannak, nem csak szerintem. Es egyebkent is, politikai ugy lett ebbol az egeszbol. Jo nagy es en nem politizalok. A 1989es marosvasarhelyi esemenyek utan, a ...alapitotta konyvkiado kiadta Wass Albert es Nyiro Jozsef eletmuvet. Elobbi teljes sorozatot "elhoztak", utobbi Uz Bence, Szekelyek es Madefalvi veszedelem trilogiara korlatozodik. Olvastam, sot azt gondolom, hogy azoknak konnyu olvasni ezen muveket, akik ertik az erdelyi tajszolast. Maskeppen elvezhetetlen. DE! Ez a cirkusz arra pont jo volt, hogy reklamot csinaljon az ironak es aki meg nem is hallott rola eddig, most vegyen egy konyvet tole es feltegye a konyvespolcara...Ez mar nem csak politika.
A hataron felgyulemlett autosor, ezen a rosszul karbantartott, nagyon keskeny uton epphogy hullamzik. 11 ora alatt erunk Marosvasarhelyre. 11 ora alatt erunk a jegesobe. Ezt a fogadtatast!


 A jegeso maradvanya:


A visszautunk zuhogo esoben tortenik a hatarig, onnan kellemes idoben hazaig 7 ora alatt. Az a +4 ora idegesseg az a nem mindegy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése