2012. május 30., szerda

Szovata

Erdely. Erdok es vizek. Nem maradhat el a turazas, mert Anya szereti, mert szep gondolatok szuletnek, mert nem veszelytelen, mert kaland, mert az eso csak! szemerkel, mert egyutt vagyunk es ez a legfontosabb! Szovatat valasztjuk, mert ezer emlek es sirhant kot ide.
A varoson atautozva, a Tivoli fele lekanyarodvan, a Mogyorosi to partjan egy igazi csodahazat epitenek.


Ha csak a fotot nezed, a fenyoerdo surujebol elobukkan a to, a partjan a fahazzal, ami akar Kanadaban is lehetne!!!


Elindulunk az erdobe, termeszetesen az egyetlen auto a mienk a parkoloban. Setalunk, oznyomokat kovetunk, sos iszapheggyel talalkozunk. Vajon milyen melyen van a kisfiam cipoje, amivel sacc per kabe hat eve belesullyedt? a mocsarba.


AazApa ijesztget a medvevel valo talalkozassal, amikoris teljes szepsegeben elobukkan a medve. A Medve to.




Megkeruljuk. Vegig futoutat epitenek es jardat a setaloknak. Es akkor hangosan megszolal a latin amerikai zene, salsa es merenge es odaszogez bennunket a partra. Zumba tabor van. Tancolnak a lanyok, fiuk. Sot, a turistak is tancra perdulnek.




Mar akkor elhatarozzuk, hogy a Zumba feelinget, az erzest kiprobaljuk. A gondolatot tett kovette, tegnap este ota, mar tul vagyunkaz elso Zumba oran. Es tetszett, azaz lesz folytatas. Igaz, hogy a teremben, az osszes lany a lanyom lehetne, de kihivas ez nekem es folytatom! ZUMBA!
Setalunk tovabb, a hangulat miatt nehany epulet es szobor.




Regi es patinas itt minden, a Hunguest hotellanc nem veletlen, hogy jelen van itt:) is. Es a badogembert, ki nem hagyhattam, vasalo labaival.




Ha mar itt vagyunk, Hargita megye kovetkezik. Parajd es a sobanya. Es Korond. Vennunk kell egy agyagtalat, a jofele erdelyi toltelekes kaposzta elkeszitesehez. Ma van a bucsu, az eso miatt alig talalunk nyitva levo arust. De talalunk, sot az agyagcsoda jelentem, kiprobalva.
Remelem a mai setank is tetszett. Van akikben emlekeket idez es van aki egyszer uticelnak valasztja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése