2014. július 31., csütörtök

Életjelentés

Valahol Amerikában, az Édes Élet lakóparkban. Egyszintes épületek, avagy kétszintesek. Ha még nem emlitettem volna, Amerikában nincs földszint. A földszint az első emelet, igy a liftben is a -1 és  +1 között nincs emelet. Pesten sorháznak hivnánk ezen épületcsoportot. 
Sorompón keresztül, mágneskártya lehúzásával juthatsz be. Természetesen van portaszolgálat is, ha ismernek, ha van matricád, emelkedik a sorompó, ha vendégként érkezel, akkor macerásabb a dolog, kitöltesz, megadsz, fénykép, ...fő a biztonság!
Ha már bent vagy, a parkolóhely keresés következik. Minden lakáshoz egy fedett parkoló tartozik. Minden lakásban legalább két autó van, úgyhogy a másik vagy a vendég autó a szabad ég alatt keres helyet magának. Hely az van bőven, csak az amerikai nem szeret sétálni :)
Bezzeg a kinai. És a japán. Addig is súlyzózik a megvásárolt élelmiszerekkel, mig a parkolóhelyről a lakásajtóhoz ér. De, az is előfordul, hogy a napi testmozgása érdekében tesz még egy kört. Csak úgy teli zacskókkal, dobozokkal a kezét fel alá mozgatva korzózik. Pedig...
Ha hódolni szeretnél a testmozgásnak, akkor hat medence áll rendelkezésedre. Hat, különböző helyen elhelyezett medence. Temperált vizzel, csak úszásra kifejlesztett stb. Nem csak medencék, de fedett jacuzzik, úgynevezett hot tubok. Ezek melegebb vizzel, befúvókákkal rendelkező pezsgőfürdők. Húúú, ahogy leirom hiányzik az a kellemes érzés!
Szóval, konditeremből is van vagy hat. Modern gépekkel, csak kardióval, futópadokkal, erőgépekkel felszerelt. Ez hiányzik ám igazán! És nem, nem akarok futógépet itthonra, mert szeretek kimozdulni, emberekkel találkozni, ... punktum.
És vannak ezek a nagy terek, ahol tévé biliárdasztal stb. van. Az olyanoknak, mint én, akik ellenségei a tévének kifejezetten szivderitő közösségi szobák. Rossz idő vagy eső esetén, az ember a barátaival itt ünnepelheti a születésnapját. Jó idő esetén, ugye a medencék mellett sütöget. 
És akkor a lakások. Tágasak. A konyha, étkező, nappali hármasát, maximum egy bárpult szakitja meg. A hálószobák, beépitett gardróbszekrénnyel és saját fürdőszobával rendelkeznek. Sok pakolórész van. Én debarénak hivom itthon, azon ablaktalan helyiségeket, ahová a cipők, az ágyneműk, a törölközők, a ritkábban használt háztartási gépek, mint vasaló, porszivó kerülnek. 
Szóval, bár a konyha teljesen felszerelt, nem divat a saját lakásban főzés még a saját családnak sem. Megkockáztatom, az átlag amerikai is minimum napi háromszor, azaz 3X fogyaszt házon kivül. És az a szomoru, avagy nagyszerű, hogy ez nem vicc! A reggeli kávé és péksüti, az ebéd, egy üditő, második kávé, vacsora, fagyi, ...az nem kerül maximum napi két órányi munkabérébe, vagy csak egy órai munkájával, ehet valaki 3X házon kivül. Jó messze vagyunk mi ettől.
A nem átlagnak, házvezetőnője van, aki bio vagy organikus ételeket kotyvaszt, de a felsőkategóriás is beugrik egy piára, egy kávéra, egy gyorsételre naponta. Szóval kérem, élnek az amerikaiak és költekeznek. Ennyi büfé, étterem, vendéglő, pékség, gyorsétkezde, pizzázó, szushibár, kifőzde a világon nincs!

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése