2014. július 15., kedd

Mount Charleston

Az a helyzet, hogy a hotel bizniszben nem szombaton es nem is vasarnap vannak a szabadnapok. Igy mi hetkozben kirandulunk. Meg annyi a felfedeznivalo, turistakent es helyi lakoskent is. Ma, a szemerkelo eso ellenere a Mount Charlestonhoz igyekszunk.
Meg jo, hogy az informacional beszerzunk egy terkepet, hogy a the most difficult, azaz a legnehezebb turat tudjuk kivalasztani. Csak felfele a hegyen. Ha hiszed, ha nem haromezer meter fole megyunk.



A levego, olyan friss, hogy harapni lehet belole. Es ez a suru fenyoillat, minden faradtsagot meger. Egy rovidujju kardigan volt nalam, az eso szemerkelt, az autoban akartam maradni. A lanyom mondta, nem vagy te cukorbol Anya, gyerunk! De jo, hogy jottem, ezen a kaviccsal, avagy leeso sziklatormelekkel behintett uton.



A termeszet csodakra kepes. Azt hinned meghal, de nem ujraeled. Csak azt tudnam, miert a Maros menti fenyveserdo aljaban es a Gyere velem a Hargitara cimu dalokat dudolom. Csaknem beleptem a nosztalgiazok soraiba?




Azert csak megmutatok egyet a turavezetoinkbol ma is ...



Es vegre, megerkezunk a vizeseshez.



Kez es arcmosas, ivas, ninini ott van egy kolibri.



Megzavarja valami az erdo csendjet, ... mert ugye van, aki nem maszik fel a hegytetore, hanem ...



A volgyben Apanak gerendahazakat fenykepezunk.



Nos, olyan ehesek lettunk az erdoben, hogy csak na, DE, mivel este nyolcig vilagos van, feltankolunk, megtankolunk es visszajovunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése