2014. július 23., szerda

Ez is Amerika!


1. Szettorik a borondzarad, mert nem hagytad nyitva a borondod. Esssssss, bocsanatkero levelet hagynak a szetbarmolt taskadban.

2. Sokkal kozelebb vagyok az otvenhez, mint a negyvenhez. Az etteremben rendelek egy koktelt! Kerik a szemelyimet! Meg is kerdezem nem nezek ki huszonegynek? Ez a szabaly mondjak. Nincs nalam szemelyi mondom. A 22 eves lanyom rendeljen es tolja elem, keri a pincerno :)

3. Nem tudnak szamolni! Ezt mar millioszor tapasztaltam. 30.23 a szamla. Adok 40.25ot. Visszaad, kilenc dollart. Mondom , ez egy dollarral kevesebb. Athivja a masik penztarost. Tanacskoznak. Igen, igazam van. De veletlenul becsuktak a penztart, mindketten. Percek kerdese es a kezemben az egy dollar!

4. Mindegy, hogy milyen boltban allsz meg, azonnal megkerdezik, hogy milyen a mai napod es mosolyognak is! Ezt a szokast annyira, de annyira at kellene vennie Kelet Europanak!

5. Olyan tolerancia van az utakon, hogy ihaj-csuhaj! Senki nem dudal rad, mindenki nagyon figyelmesen vezet. Szerintem pontosan tudjak, hogy sok a kulfoldi, mint en is, lassabban hajt, savot valt, visszajon, atsorol, akar 4savot is, U turn, azaz megfordul, SENKI nem dudalt le, senki nem razta az oklet, pedig ...

6. A kozlekedesnel maradva. Itt a piros lampanal jobbra kanyarodhatsz. Persze, ha ezt nem tiltja tabla, avagy nem jon auto! Merem remelni, hogy itthon eszembe jut, hogy hol is vagyok!

7. MINDENT vissza lehet vinni a boltba, szamla sem kell, mert ilyenkor csekket kapsz, amit termeszetesen szemelyesen vagy online majd levasarolsz. Kerem tegye fel a kezet az, akinek nem lapul egy, ketto, tobb tiz olyan ruha, cipo, akarmi a szekrenyeben, amit ajandekba kapott, akkor megvett, de mar nem igazan tetszik vagy mar szorit, vagy mar nagy ld. karacsonyi, szulinapi ajandek, nos fel ev elteltevel is visszaadjak az arat. Tapasztalat!

8. Nem kell felni! Elmehet egy no, ket gyerekkel tobb szaz merfoldet kirandulni, aludhatnak motelekben es senki sem fogja kinezni oket, mert olyan is elofordul, hogy egy vagy ket no turazik!

9. Nekem meg mindig uj, hogy a parkban, otthagyod taskad, telefonod, jatszol, foci, tenisz, nem nezel ra, amikor visszamesz ott van! Ugyanez, a medenceknel. Igaz, mindenki Apple telefonnal jarkal. Es ez itt nem a reklam helye. 

10. Borravalo. Nos, Magyarorszagon ez altalaban 10%. Amerikaban, akkor is elvarnak 15%ot toled, ha nem vagy megelegedve a szolgaltatassal. Ha is-is, azaz felemas az allapot 18%, ha meg vagy elegedve 20% a borravalo. A szamla melle, pontosan odatuzik, hogy mennyi az annyi, hogy nehogy mar neked kelljen kiszamolnod :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése