2012. július 16., hétfő

Hetvegi ugynokok

Ugynok. Csak azert nem kuldom el azonnal, mert valamikor en is dolgoztam hasonlo munkakorben. Jobb hijan ...
De, hetvege van, elhagytuk az orszaghatart, mar minden porcikam vagyja a sajat hazam kenyelmet...de csong a telefonom es megkerdezik a vonal tulso vegen ismerem-e? Itt  az egyik tanitvanyom neve hangzik el. Igen, ismerem. Jaj kerem, amikor azt mondja, hogy az aranyifju kert meg, hogy felhivjon es hosszutavu penzugyi befektetest ajanljon nekem, akkor ...szakad az ideg, de nagyon kedvesen megkerem, mar a tobb generacios korkulonbsegre is hivatkozva, hogy szep napot kivanva egymasnak bontsuk a vonalat. 
Az aranyifju, tipikus eset. Az a fajta, aki bar tavaly vegzett, felvettek egyetemre, azota mar kibukott es helyet keresve csutortoktol kezdi a "felejtest". Ha csunya akarok lenni avagy az igazat szeretnem irni ( maskeppen ertelme sem lenne az irasomnak) akkor azt mondom csutortoktol vasarnapig iszik, hetfotol szerdaig jozanodik. Kozben agyban tolti ideje nagyreszet, ha az anyuci vevo ra az etelt is agyba kapja. Haragszik a vilagra es varja a sultgalambot... Persze, kell ehhez az eletmodhoz legalabb egy csaladi tamogato, aki azt mondja a huszevesre, raer meg felnoni, hagyd szorakozzon anyuci pici fia.
Mig a gondolataim szarnyalnak, ujra cseng a telefonom...
Ujra ugynok. Hetvegi es penzbefektetos. Azt mondja A.Sz.-szel attekintettek penzugyi befekteteseit es o, marmint A.Sz. szeretne, ha nekem is elmagyarazhatna, mikeppen lehet tulelni a gazdasagi valsagot. Rutinosan, megkerem a kedves ugynokot, hogy ne raboljuk egymas idejet, szep hetveget kivanva nem engedem tobbet szohoz jutni.
A.Sz. (A nev fiktiv) Ketgyermekes csaladanya, gondolt egy mereszet es nagyot es mig a ferje kulfoldon dolgozott, valasztott egy nala tiz evvel fiatalabb szerelmet. Ha o is dolgozott volna + a ket gyerekkel is torodott volna, na akkor nincs ido felrelepegetni, gyerekeket tonkretenni, aztan az elhagyott kedvest eljatszani. Majd, egyedul, visszasirni magunkat az elso ferj hazaba, hogy fedel legyen a fejunk felett. A gyerekek valahol, mindig valahol, valakinel a csaladbol. A gyerekek tinedzserek... Az anyuka...na eddig jutottak a gondolataim, mert van egy pont, amikor megall az eszem es acsorog es azt is elfogadja, hogy tizenot evig rosszul ismertem valakit. Felreismertem, mert ot most elvakitotta a szerelem. Igyekszem megmagyarazni azt, amit nem tudok megmagyarazni sem. Hogyan jut valaki oda, hogy...Ahhhhhhh, miert nem nez utana az ugynok az ajanlojanak, ha mar penzugyi befektetes. Lehet, hogy hajlektalan szallon dolgoznak mostanaban, hogy hatha ...
Miert kell a kedvemet meghurcolni, mert elrontani nem fogjatok, mindjart hazaerunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése