2012. július 30., hétfő

Test es lelek

A test es a lelek. Mar nem csak tudjuk, hogy egyutt leteznek, mar erezzuk is, ha jol erzed magad es belulrol mosolyogsz, az az arcodra is "kiul".
Mar a kettos kapocs helyett, ott van a harmas: a test, a tudat es a lelek. Hallottam ugy is, hogy testtudatos lelek. A pilates oktatonk, nagyon sok egeszseges eletmod es pilates konyv gondolatait csokorba gyujtotte.





A test, az agy es a lelek harmoniaja.
 HARMONIA.


Ez a kulcsszo. Ha pilates gyakorlo vagy, a tested rugalmassaga megvaltozik, lelassulsz, gondolkodsz, megtanulod a helyes lelegzest, jobb lesz a kozerzeted. Amit nekem adott a nyujtas, a  gyakorlat kitartas...ma mar tudok nyolcig szamolni mielott barkinek is csipobol visszatuzelnek. Ma mar az ellensegemnek is mosolyogva tudom a szemebe mondani, hogy...AHOGY MONDOD. De ez nem jelenti azt, hogy elfogadom a velemenyedet.


Egy nekem tetszo gondolat:


"Legyenek hat a gondolataink pozitivak! Mindig es mindenben probaljuk megtalalni azt, ami elorevisz minket. Keressuk a megoldast, nezzuk meg, hogy mi az, ami nekunk jo lehet. Ne engedjuk, hogy negativ emberek negativ gondolatai befolyasoljak az utunkat! Tartsuk magunkat tavol az ilyen emberektol, mert ezek kiszivjak az energiankat, elteritenek a helyes utrol."


Az alap pilates gyakorlatokat is tartalmazza a konyv, fotokkal szinesitve. En megis azt mondom, menj el egy orara, egy pilatesre vagy zumbara,  teljesen mindegy. Legyen eleted resze a mozgas tarsasagban, tarsasaggal, hogy jol erezd magad!    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése