2012. augusztus 3., péntek

Az elso het...

A tegnapi idezet, ha valakinek nem lett volna vilagos, az eletmod valtas nagy-nagy igazsaga. Tortent ugyanis ennek a fejembol kipattano gondolatnak, a megvalositasa. A gondolatnak, hogy aszongya egeszsegesebben elni...lalala mostantol! No es az elhatarozast, mert ez egy ropogosan friss dolog, tett is koveti. Na persze, a nap a reggellel kezdodik. 
 Reggel, mindig megiszom a kavem es persze delben is. Ezen nem valtoztattam meg, az alattomos  egesz napos fejfajasom miatt sem. Szoval reggeli kave. Ha koran kezdek egy joghurt egy szelet kenyerrel. Mert bebeszeltem magamnak, hogy reggelizni mostantol KELL!
Alig varom a delet. Az ora nalam maskeppen jar, mint nalad, mert nekem a del ketto avagy harom ora. Delben olyanokat lehet enni, mint pl. grillezett padlizsanagyon, rostonsult paradicsom karikak, paprika pakolassal, fustolt sajttal csorgatva. Meg vagyok elegedve magammal, de szepen sikerult leutogetnem ezt a fogast. A grillezett cukkini izere most sikerult gondolatban megtalalnom a valaszt! Teljesen sutotok izu es allagu. Fel lehet javitani, naperlelte grillezett paradicsommal es nemi sajttal vagy egy ket darab libatepertovel. Mert ugye kell a zsir a szervezetnek. Es lecso....a baj az, hogy ezen konyhai remeket NEM tudom friss magvas kenyer nelkul elfogyasztani. 
Namarmost, ahogy az ember reform taplalkozasba kezd, csokkentett adagokkal, ugyanolyan napi rutin mellett, hat az ember szenved. Komolyan. Faj a terd, a boka, a fej, a ful, hogy csak egy ket testreszt emlitsek. Ha meg ott a szolo, a szilva a gorog es sarga dinnye, alma, korte es a barack, na akkor meg szenvedhetsz egy kicsivel tobbet. Ezen etelek, azaz zoldsegek es gyumolcsok rengeteg vizet fogyasztva mellejuk, nyersen es grillezve mindanyian az egeszseg szolgaloi. CSAK, aki sikeresen mergezte a szervezetet negyven egynehany evig, nos, annak MEGENGEDETT keseregni az elso napok gorcsos fejfajasa, HANYASA (ez az aktus sohasem marad ki a letembol!), szedulese, hasmenese, stb. stb. miatt.
 Szaunaba nem kivankozom, mert a 35 fok feletti meleg, izzaszt am rendesen. Es a viz, mert napi ketszeri etkezessel sok zoldseg meg sok gyumolcs ide vagy oda, EHES vagyok. Meg jo kislany vagyok es vizzel csillapitom az ehsegemet, foleg, ha mar 2 napos hanyinger kinoz. Az az iagzsag, hogy egy teljes napig nem birtam semmit enni. Megpedig kedd estetol, szerda estig. A reformkort hetfo reggeltol dataljuk. A az igazsag, hogy jelen pillanatban is hangosan kialt a hasam!
Na, akkor a kesergo vegere is ertem...mert a heti 2 torna az most mar alap allapot KELL, na jo KELLENE legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ki is probalok, egy zumba orat, uj tanarral, uj helyen. Ahol, ha kicsit hidegebb lesz (szauna is var). Meg jo, hogy a proba hetfore esett, mert kedd estere, szepen fogalmazva kicsit sem erzem jol magam ... Szerdan probalok uszni nehany hosszt. Ereztel mar olyat, hogy faj a husod, mert az enyem faj konkretan. De felfrissulok annyira, hogy megnezzem a Brukk ajanlotta CARTAGENAt.

 Es mar nem sajnalom magam. Mar ezermillio husz fele szaguld a gondolatom. Valamivel elviselhetobb a csutortok. Nemikeppen jobb a pentek. 
Es megnezem a kolumbiai Cartagena varosat,  kepekben, csak es kizarolag azert, hogy eromet osszeszedve, fogamat osszeszoritva, matracom kiteritsem a kertbe es nyujtsak egy oranyit a pilatesszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése