2016. május 15., vasárnap

Borzas epres

Egy órát tartott a "Borzas banánom", mindkét fiú kérte az epreset, hagyományosan, ropogós kekszként. 
Szóval, sajnos az eper még nem érik a saját kertemben, így a piacon veszem a magyar epert.



- 2 egész tojás
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál világos rozsliszt
- 100 g olvasztott Rama
- 2 vanília cukor (ez a nem egészséges összetevő), legközelebb stevia!!!
- 2 csésze zabpehely
........
- 1 mélytányér eper villával összetörve

Mindent összekeverek egy tálban, majd 20 percet pihentetem, hogy a vizes eperlét felszívja a zabpehely. Sütő alul-felül, 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsire halmozom evőkanállal a masszát.



Sütésidő 12 perc, az első adagot véletlenül 15 percet hagytam, barnább és ropogósabb lett.


Figyelem az órát, nem nagyon marad a tányéron 4 óra alatt. 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése