2013. január 19., szombat

Az öregség kezdete

Igen, kedves olvasó. Szerintem az öregség nem betegség, ami elmúlik vagy jobb lesz. Az öregség egy állapot. Önmagunkon múlik, hogyan viszonyulunk avagy fejlődünk hozzá.
Hogy miért is volt ezen elmés bevezető?

Nos, amerikai tartózkodásunk utolsó előtti napján, meglátogattunk egy BestBuyt. Ez egy olyasfajta elektronikai üzlet, mint mondjuk itthon a MediaMarkt. Történt ugyanis, hogy férj internetes barangolásai közepette felfigyelt egy! bizonyos fényképezőgépre. Kértünk is azonnal vancouveri segitséget vétel ügyben. Sőt, papirfecnikre kerültek a fontosabb adatok és persze az amerikai és magyar ár összehasonlitás.
Namármost, fecnikkel a kezünkben megérkeztünk és elvarázsolt a kinálat. Ezt is megfogtuk, meg amazt is. Egyik gép szebb volt, mint a másik. Ez itt egy piros, ott egy ezüst ez meg fekete. Szerintem repültek ám a percek, mert kb. egy óra múlva, amikor a gyerekek már a bolt teljes kinálatát végignézték, kikérezkedtek az autóba, úgysem veszünk semmit felkiáltással.
Férj is kicsit belefáradt a fényképezőgépek elemzésébe, mert a telefonokhoz sétáltunk át, kikapcsolódni ! Igen ám, de az úgy van ott is meg itt is, hogy akkor olcsó vagy ingyenes a telefon, ha egy bizonyos szolgáltatóval kötsz egy minimum egy éves szerződést :)
Vissza is sétáltunk a fényképezőgépekhez. Még egy óra elillant ..
Ekkor azt mondja a párom, hogy fontosabb lenne egy laptop megvétele. Mindez, ugye kétórás fényképezőgép nézegetés után. Az otthon lévő hat évesünknek például, nem működik a CD lejátszója. Nem érzékeli az egeret. Arról ne is beszéljünk, hogy skypeolni sem tudunk vele, valami hanghiba miatt, csak akkor ha kölcsönvesszük a Fiúnk tabletjét. A filmek elindulnak még rajta, de ahhoz, hogy hang is társuljon a géphez, sacc per kábé 10X esetleg 20X inditunk újra valamit. Szóval, átsétálunk a laptopokhoz. Árban, akár a fényképezőgép ... A kisképernyősöket részesitem előnyben az ár miatt, tehát rutinos mozdulattal benyúlok a táskámba és előveszem a szemüvegem. Férjtől tanultam, árösszehasonlitás stb, stb ... Ő, a nagy Ő megfordul. Odalép egy ilyen ezüst nagyképernyős vékony csodához és azt kéri hozzak egy eladót. Kérés teljesitve és mig várunk az eladóra, aki ugyan nem siet, szóval ... azt mondja, ne az akciósat nézegessem, hanem ezt a szuper érintőképernyőset! Mig én levegőért kapkodok, ő kimegy a gyerekekért. A két csillogószemű megérkezik és suttogva kérdezik, komolyan veszünk gépet, anya? Én suttogva válaszolok, áh dehogy ...és ekkor, mint a villámcsapás, hozzánk érkezik az eladó. Oké, dzsoké. A lányunk a tolmács, melyik gép a gyorsabb? filmeket néznénk rajta ( tudod, hogy ritkán tévézek), skype, levelezés, tárhely. Szóval én egy lépéssel hátrébb lépek. A fiam is, és suttogva kérdezi, tényleng lesz egy ilyen csodagépetek? Apa megveszi? Én mosolygok, ...férj felveszi a gépet és sétál a pénztárhoz. Ugye itt rákerül a tax, azaz az áfa, venni kell hozzá garanciát is és ...fizetünk. Még jó, hogy a pénztáros nem tud magyarul. Szóval és tettel marad a zsebünkben 60 dollár.
Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....Megállunk egy Rossnál, mert kell egy táska is a gépnek, ... Közben megállapodunk, hogy nincs árcimke a terméken, igy alkudni fogunk rá. Sikerül!
Megállunk megnézni a kalóz showt, ami a hideg miatt elmarad!!!
Hazaérünk. Én pakolok. Ők hárman, tanulják az érintős gépcsoda kezelését.
A két gyerek sem tud mindent, de mondjuk ők pillanatok alatt felfedezik a funkciókat. Egy pillanat alatt van magyar billentyűzetünk is. Bár a hosszú i, nekem még ma is hiánycikk.
Telnek a percek, az órák. Este van már késő este, holnap következik  a 21 órás repülés ...férj megjegyzi, hogy ő szabályosan rosszul van, mert elköltöttük MINDEN pénzünket. És én csak mosolygok ...

Folyt. köv.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése