2013. január 1., kedd

Las Vegas - San Diego

Nezzuk csak, ha egy turista szeretne latni Kaliforniat, mire is van szuksege?

Egy autora, mindenkepp. Es  kezdodik is a versenyfutas.Az autoberles, napi 25-29 dollarert kifejezetten olcso. Ezt elintezheted interneten is, addig, amig a gep nem kozli a tenyt, hogy ebben bizony nincs biztositas.
Akkor ugy dontesz, szemelyesen  konnyebb lesz a berles. Hidegzuhany, hogy az alapbiztositasban, ami szinten 25-29 dollar naponta, nincs benne a lopas, mint karesemeny (San Diego az elso uticel...ugy erzed kell a full insurance, azaz a teljes biztositas) vagy a lerobbant auto elszallitasa, avagy csereje is erdekel, mert mi van akkor ha... A teljes napi biztositas, 50 dolcsi plusz a tax (ado).
Hja kerem, igy mar nem is olyan olcso....
Fontos megjegyzes: Az autoberleshez szukseges eletkor: 24+, repulojegy, jogositvany es! hitelkartya szuksegeltetik. En, mi nem hasznalunk hitelkartyat. A Debit kartyaval az a baj, hogy nem elkulonitik, hanem azonnal leveszik a penzt rola. Namarmost, mindig kernek kauciot. Azt is azonnal lekapjak, legyen az auto avagy szoba foglalas (akar internetes is). Mindig megjegyzem CASH DEPOSITot adok. Az 100 dollar boritekban, amit masnap, harmadnap visszaadnak. Mert a kauciot tobb napig nem utaljak vissza, sajnos.  

Nos, ha megvan az auto, es az utvonal, akkor mindjart kereshetunk szallast is. A MI megfizethetonek tartott kategoriank, 70/80 dollar negyunknek ejszakankent  reggelivel, nos...TENY! ezen arkategoria fuggvenye az, hogy csak es kizarolag mexikoi vendegmunkasokkal alszunk egy helyen. Ezek INN-ek, ahol megszallunk, 2 franciaaggyal, hutovel, mikroval, kavefozovel, hajszaritoval es 4 reggelivel.

A harmadik dolog a kenyelmes labbeli. Nos, veszek egyet. Mert turazni sarkokon, lehetetlen is, es nevetseges is.
---
Hatradolhetunk es elindulhatunk. Megyunk, megyunk a sivatagban. Las Vegas-San Diego kb. 4 oranyi vezetes. Nincs tele benzinkutakkal az ut mente, ha uzemanyagra van szukseged, le kell hajtanod az autoutrol. Lehet egy oranyi vezetes alatt sem talalsz kisvarost avagy telepulest. Erre fel kell keszulni. De jo, ha van egy okostelefon velunk.



Amit nem tudok megszokni az, hogy mar delutan 4 orakor sotet van.
Ahogy egyre homokosabb a taj, mar Kaliforniaban jarunk. A hatar erdekes, mert belenez az autodba, de nem ker semmifele iratot csak radinteget a vamos, hogy hajts tovabb.



Es, nemsokara az ocean is integet.



Amikor leparkolunk San Diegoban, mar sotet van.


Megkerdezzuk mennyire biztonsagos a varos, majd setalni es vacsorazni indulunk. 



A varoresz, ahol megszallunk Kis Olaszorszag. Ocean ide vagy oda, huvos az este. Es, ha mar Italia, akkor pizza! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése