2013. január 7., hétfő

Universal Studios

Esos reggelre ebredunk. 2012 december 24. Az idojaras nem szegi kedvunket, mi mara a Universal Studio latogatasat terveztuk.
Elso meglepetes, bar esik - rengetegen vannak. Masodik meglepetes, Amerikaban csak 25.-en van karacsony, igy ma minden nyitva van.
Mikulasviragos kep fogad: Grincs-csel.



Az elso amit megnezunk, az a vizi show. Hogyan keszul a filmbeli, a robbantas, a hajotores - esoben nezve is, nagyszeru:


Hoboritotta karacsonyfa es muho, hogy a nagyerdemu kiprobalhassa a hogolyozast.


Aztan elall az eso. Busszal korbevezetnek a diszletek kozott. A hazak, hazsorok, utcak varosok, csak kivulrol a filmforgatasert megepitettek. A belso filmezes zart studiokban folyik:


Tehat, a fenti utcakep, hamis es megis valodinak tunik. Egy pillanat alatt varazsolnak ide arvizet es sarat.



Es arra gondoltam, ha elkuldom ismeroseimnek a kovetkezo futurisztikus kepet, hogy itt megerkezett a vilagvege, vajon hanyan latjak valosagosnak?



Aztan jarunk szellemvarosban, hallgatunk elo koncertet, ijesztget a JurassicPark, a Transzformerek hullamvasutja, vagy eppen a mumiak.
A Simpsons csalad hullamvasutja is ijeszto. Es a 3 es 4D-s mozik! Szoval egy evre valo elmeny er, csupan egy nap alatt.
Mar ezert az elmenyert megerte LA.
Termeszetesen van itt korites. Rengeteg etterem, rengeteg uzlet. Minden nagy marka kepviselteti magat.
Ugyhogy csak egy bevasarlasra is ki lehet ide kirandulni, a feeling az adott.
------------
Visszaerkezunk a szallasunkra, szepen feloltozunk, mert megiscsak karacsony este. A hotel etterme este nyolckor mar bezart. Sirjunk vagy nevessunk? Elokerul egy baroslany? vagy valami hasonlo, elokerit egy pincert es azt mondjak meg itt a szakacs vacsorazhatunk.
Nagyon- nagyon szep nap volt ez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése